Administracions

La Gavina de Palamós reobrirà els aparadors

Serviran per promocionar serveis o activitats que gestionen àrees com ara la de Patrimoni amb el Museu de la Pesca, el Servei d’Arxiu Municipal o la Biblioteca

L’Ajuntament de Palamós ha arribat a un acord amb la propietat de la llibreria Gavina per poder arrendar els seus aparadors. Aquests estan tapats després que aquest característic establiment –situat entre el carrer Major i la plaça de la Vila– tanqués el negoci a finals de l’agost passat, després de 42 anys d’activitat.

Aquest acord és la punta de llança d’un projecte per poder fer servir altres aparadors de començos que estan tancats. L’objectiu, segons l’alcalde, Lluís Puig, és clar: “Hem iniciat un procés que permet l’acord amb propietaris d’establiments cèntrics del municipi que han tancat la seva activitat per aprofitar els seus aparadors per poder promocionar serveis o activitats municipals”.

La utilització municipal dels aparadors d’aquest comerç s’iniciarà durant la setmana vinent i serà per promocionar serveis o activitats que es gestionen des de diverses àrees, com ara la de Patrimoni amb el Museu de la Pesca, el Servei d’Arxiu Municipal o la Biblioteca, entre d’altres.

Dinamització

Amb aquesta acció es pretén minimitzar la imatge d’establiments i aparadors tancats dels principals eixos comercials del municipi. La utilització dels aparadors per l’Ajuntament és doncs provisional fins a la represa de l’activitat d’aquell comerç.

La proposta es vol ampliar a altres comerços ara tancats. “Palamós no vol permetre la davallada del seu comerç i per això des de l’àrea de Promoció Econòmica, en col·laboració amb l’entitat comercial Fecotur, es vol impulsar el treball conjunt mitjançant el qual es permeti estudiar quines altres accions es poden realitzar per continuar fomentant el comerç local”, destaca Puig.

Entre d’altres, l’Ajuntament de Palamós elaborarà un cens dels locals buits que hi ha al municipi, per poder analitzar també els preus i les condicions del lloguer.

Posteriorment és previst contactar amb propietaris i entitats bancàries i fomentar que aquests locals es posin al mercat i es puguin destinar a activitat comercial.

Amb aquesta mesura es vol fer front a la problemàtica que afecta alguns negocis de Palamós, que han de tancar perquè no poden pagar els alts lloguers que els demanen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona