Administracions

La Sénia renuncia a fer una piscina coberta nova i opta per cobrir l'existent per estalviar diners

L'actual situació de crisi econòmica ha impulsat l'Ajuntament de la Sénia a replantejar-se un dels projectes més potents que el consistori impulsava a curt termini: la piscina coberta, pressupostada en 3,5 milions d'euros. Per finançar-la el consistori preveia destinar la totalitat de les subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC) i el pla d'actuacions municipals (PAM) per al 2011 –un milió d'euros aproximadament– i a més l'Ajuntament havia d'assumir un deute de 280.000 euros anuals durant vint anys. «Pensem que això era hipotecar l'economia del consistori durant molts anys en un moment en què hem vist com baixen els ingressos de l'Ajuntament», va manifestar l'alcalde, el socialista Víctor Pla. Així el govern de la Sénia, integrat pel PSC, ERC i ICV, ha optat per cobrir i climatitzar la piscina actual, una actuació que només li costarà 693.000 euros. «Aquí tenim el problema del vent, però l'empresa que ha fet el projecte ens ha assegurat que tècnicament és viable», va manifestar Pla, tot assenyalant que a més el consistori destinarà 500.000 euros del fons d'inversió estatal per construir els vestuaris, els accessos i una zona de gimnàs amb jacuzzi.

Camp de gespa artificial

L'operació ha permès a l'Ajuntament estalviar-se 326.500 euros de les subvencions del PUOSC i el PAM que es destinaran al projecte de col·locació de gespa artificial al camp d'esports municipal. Aquesta actuació puja a gairebé 600.000 euros.

El consistori va aprovar en un ple extraordinari celebrat dijous al vespre el canvi de destinació de les subvencions per al 2011 del PUOSC (674.787,99 euros) i del PAM (244.811,09 euros), cosa que permetrà materialitzar aquests dos projectes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.