Administracions

El PP expedienta el regidor de Calonge pel pacte de govern

Aquest ha inclòs el suport a la moció de censura contra ERC i l’entrada del PP al govern, en què podria portar Governació

La direcció del Partit Popular (PP) ha obert un expedient disciplinari al seu regidor a Calonge, Alberto Mas, per haver donat suport a la moció de censura que ha possibilitat que Jordi Soler (Junts per Calonge) recuperés l’alcaldia. El motiu és que Mas ja havia rebut instruccions del partit de no donar-hi suport i, per tant, no estava autoritzat a fer-ho. Mas es va desmarcar de la disciplina i va optar per votar-hi a favor perquè va afirmar que la seva “consciència” el portava a fer-ho.

Un vot necessari i clau

El vot de Mas va ser clau per garantir la majoria absoluta per prendre l’alcaldia a ERC, que havia aconseguit Miquel Bell-lloch pactant amb Avancem i Republicans. Però, a més del vot a favor de la moció, Mas s’incorporarà a l’equip de govern –podria ser el nou regidor de Governació–, que estarà format, a més, per Junts per Catalunya –que tindrà l’alcaldia–, el PSC i Republicans. Alberto Mas, al ple, va deixar molt clar per què s’havia decantat no només per donar suport a la moció sinó per formar part del govern. “Pel que fa a l’elecció d’un nou alcalde, admeto que quan vaig jurar el càrrec en cap cas podia pensar que acabaria votant el senyor Soler”, va explicar, i hi va afegir: “Però les especialíssimes circumstàncies que estem vivint, i la meva consciència, em porten a formar part de la solució, en comptes de perpetuar el problema.” Mas, que admet que el govern el forma un “grup dispar”, destaca: “Amb altura de mires hem de posar en comú el que ens uneix.”

La moció de censura es podria haver endarrerit segurament en espera que Alberto Mas optés o bé per convèncer el seu partit o per desmarcar-se’n, com finalment ha passat. En tot cas, es va signar un preacord entre les parts poc després que el regidor de Republicans deixés el govern d’ERC i Avancem en minoria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona