Administracions

Nou estudi dels passos a nivell del tren a Figueres

El ministre de Transports, José Luis Ábalos, va revelar ahir que l’Estat farà un nou estudi en què se sospesi si és millor suprimir els passos a nivell de Figueres o treure l’estació del centre i recuperar el projecte de variant ferroviària; però que, abans de decantar-se per una alternativa o una altra, també s’analitzarà la demanda actual de rodalies (que ja ha avançat que ha caigut al 40% arran de la pandèmia). Sigui com sigui, Ábalos també va subratllar que treure els passos a nivell haurà de comportar una inversió “raonable” i “compartida entre administracions”. El ministre n’ha parlat durant el ple del Senat, en resposta a una pregunta del republicà Jordi Martí.

Ábalos va descobrir que la decisió s’havia pres de manera consensuada amb l’Ajuntament. El senador d’ERC va interpel·lar directament Ábalos demanant-li amb quines previsions treballa l’Estat per fer subterranis els dos passos a nivell de Figueres. Martí va recordar que la via parteix la ciutat en dos i suposa que “no hi hagi igualtat d’oportunitats”, perquè es generen “diferències socioeconòmiques i de dinamització comercial” entre una banda i altra. Va insistir així mateix en el fet que suprimir els dos passos a nivell també és necessari “per seguretat”. Perquè, com que les barreres no impedeixen l’accés a les vies, a la zona hi ha hagut “cinc morts des del 2019”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona