Administracions

Calonge signa el contracte d’obra per acabar Mas Pere

El consistori manté la previsió que els treballs comencin a principis de tardor i s’allarguin dos anys i mig, amb un cost mitjà de 15.000 euros per parcel·la

Els crítics mantenen litigis i creuen que l’Ajuntament hauria de posar-hi més diners

L’inici del final de les obres pendents de la urbanització de Mas Pere, a Calonge i Sant Antoni, enfila la línia d’arribada després que l’alcalde, Jordi Soler, signés ahir el contracte d’execució dels treballs amb Esteve Ayats, representant de l’empresa adjudicatària, Aglomerats Girona. Malgrat això, Pedro Gil, de l’Associació Masperense de propietaris, explicava ahir que han presentat un recurs davant el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic.

El consistori defensa que el cost mitjà per finca –un dels aspectes més controvertits–, un cop adjudicat el contracte, serà d’uns 15.000 euros per parcel·la, un import calculat sobre cada unitat d’uns 700 m². Aquest import es pagarà en sis quotes repartides cada sis mesos durant tres anys, la primera de les quals ja ha estat liquidada. També que el preu d’adjudicació, de 8,75 milions, és un 20,3% inferior al preu inicial de concurs, que ja van rebaixar un 5% el pressupost actualitzat a la baixa. I que el municipi hi destinarà 358.506 euros aportats per l’Entitat Urbanística de Conservació de Mas Pere, que en el moment de la seva dissolució va traspassar el seu saldo disponible per fer front als treballs pendents.

L’Ajuntament preveu que en dos anys i mig les obres quedin enllestides. Però des de l’associació crítica, Gil i un grup de propietaris continuen defensant que la urbanització va ser considerada recepcionada, com va prescriure la Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat el 2014. Sobre aquesta base, Gil creu que la reurbanització s’hauria de fer sobre el sistema de compensació, i l’Ajuntament hi hauria d’aportar un 15% del cost ara previst, a banda que voldrien que s’afrontessin costos per zones verdes o equipaments privatitzats amb llicències municipals dècades enrere.

LA DATA

15.09.21
La segona quinzena
de setembre l’Ajuntament de Calonge preveu que arrenqui l’obra pendent a Mas Pere.

Un serial que fa dècades que s’arrossega

A la segona meitat de la dècada dels 90 del segle passat, el Tribunal Superior de Justícia, ratificat pel Suprem, ordenava a l’Ajuntament de Calonge que fes front a la finalització de les obres. El projecte actual preveu xarxa separativa de pluvials i fecals, en un clavegueram que posarà fi a les fosses sèptiques, la millora de serveis d’aigua, electricitat i comunicacions, soterrades, i posar fi al mal estat de carrers, voreres i enllumenat. Encara no queda clar del tot, però, com s’haurà de pagar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona