Administracions

Menys casos als jutjats per la pandèmia però amb sales gironines sobrecarregades

La ‘Memòria 2020’ de l’Audiència Provincial de Girona reclama més places de magistrats i jutjats

Només el jutjat mercantil va tenir un augment de casos

Els jutjats gironins van observar globalment una disminució del nombre de casos tractats durant l’any 2020 degut a les limitacions per la pandèmia, però continuen sovint superant el volum de feina establert i recomanat pel Consell General del Poder Judicial, cosa que fa necessària la creació de noves places de magistrats o nous jutjats, com en el cas dels jutjats de primera instància de Girona. Aquestes són algunes de les conclusions de la Memòria 2020 de l’Audiència Provincial de Girona.

En el cas de les seccions civils de l’Audiència Provincial de Girona –on l’any 2019 se superava un 100% el volum de feina de cada magistrat–, el 2020 van rebre un 14% menys de casos que l’any anterior però se’n van resoldre un 43% més. Les dues seccions d’aquest apartat superen els volums de càrrega de treball establerts.

En la mateixa línia, a les seccions penals de l’Audiència l’any 2020 no va augmentar el nombre de casos iniciats (va disminuir un 26,51% de mitjana entre les dues seccions), i el nombre de casos resolts va créixer de l’ordre d’un 28,51% de mitjana.

Pel que fa l’evolució dels jutjats de primera instància, tot i el descens del nombre de casos ingressats, la memòria recalca que l’any 2020 s’ha superat àmpliament la mitjana dels jutjats d’aquesta jurisdicció a Catalunya i a l’Estat espanyol. En el rànquing dels òrgans judicials de Catalunya, els gironins figuren en els primers llocs, i la memòria destaca que “aquests últims anys els jutjats de primera instància de Girona pateixen un augment molt significatiu de la càrrega de treball”.

A la resta de la demarcació, les conclusions de la Memòria 2020 apunten la necessitat de crear el jutjat de 1a instància i instrucció número 9 a Figueres; la creació d’un jutjat de primera instància a Sant Feliu de Guíxols i d’un més a Olot. També es reclama “urgentment” la creació d’un nou edifici judicial a Santa Coloma de Farners, degut a la situació “molt precària” de l’antic edifici i a la dispersió dels serveis.

Necessitat d’un nou jutjat mercantil

“El jutjat mercantil de Girona durant aquests últims anys continua superant tots els paràmetres de la mitjana estatal, i en el rànquing dels òrgans judicials sempre ha ocupat els primers llocs en aquest sentit”, indica la memòria. A diferència de la tendència observada en les altres jurisdiccions, en aquest cas el jutjat va tenir un 21,28% més de casos ingressats, i el nombre de les execucions també està per sobre de la mitjana catalana i estatal. La situació és tan crítica que la memòria recalca que “aquests percentatges tan elevats des de fa tants anys, i en particular aquest últim, porten a recomanar la creació d’un altre jutjat mercantil a la demarcació”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona