Sitges instal·larà càmeres «intel·ligents» per evitar el trànsit al nucli antic després de l'estiu

L'alcalde vol posar en marxa la reserva marina prevista al municipi enguany

L'alcalde de Sitges va fer balanç de la gestió municipal del 2008, i va presentar els projectes del 2009 davant dels seus companys de govern, dels membres de l'oposició municipal, de les associacions i dels ciutadans, al Centre de Disseny. El 77% dels projectes de l'any passat es van assolir, un 18,2% estan en marxa, i tan sols un 4,5% de les propostes de l'any no s'han aconseguit, segons Baijet.

L'alcalde va destacar l'«austeritat» del pressupost d'enguany respecte al de l'any passat com un exemple de gestió «basada en la realitat». Una de les apostes del govern pel 2009 és aconseguir «uns barris més segurs», a través de la instal·lació de càmeres de vigilància a les urbanitzacions. Baijet va assegurar que el sistema està pendent només d'algun detall i que començarà a funcionar en breu; la mesura va ser un compromís del govern amb les associacions de veïns després de l'onada de robatoris especialment violents que es va produir al municipi durant el 2006. Les càmeres permetran una vigilància més exhaustiva de les urbanitzacions, segons el govern.

Un altre sistema de vigilància, en aquest cas del trànsit, comportarà la instal·lació de càmeres al centre del municipi per evitar-hi l'accés dels vehicles. El govern ha elaborat un pla de mobilitat en què es preveu la instal·lació dels aparells a diversos carrers; el sistema començarà a funcionar en fase de proves després de l'estiu. Després de posar en marxa les obres de remodelació per convertir el nucli antic en una gran zona de vianants, el govern aposta per tancar-lo amb aquest nou sistema.

Noves seus de turisme

El desenvolupament del pla parcial de la Plana i Santa Bàrbara perquè l'Ajuntament pugui disposar de nous terrenys per construir més pisos socials i equipaments és un altre dels projectes per enguany, segons l'alcalde. Baijet també va anunciar que l'Ajuntament treballarà perquè l'oficina de turisme de l'Oasis «vagi desapareixent» i es traslladi a can Milà, una masia situada al passeig Vilafranca. La mesura es complementarà amb la creació d'una oficina de turisme al costat de l'estació, en un projecte finançat pel fons estatal d'inversió local.

Així mateix, l'alcalde espera crear la reserva marina del municipi, un projecte que s'ha treballat amb els pescadors en els darrers anys, amb la voluntat de preservar-ne el medi ambient. L'obertura d'un «nou focus de turisme» i la conservació de la pesca tradicional són dos dels elements que ha de potenciar aquesta iniciativa.

Exemples del passat

La instal·lació de lavabos públics al passeig –en procés–, el cost dels pisos socials –zero, gràcies als convenis amb «la Caixa»– i la falta de llocs d'aparcament per a minusvàlids van ser alguns dels dubtes dels ciutadans que va haver de respondre l'alcalde, dissabte a la tarda. Baijet també va donar suport als veïns de la Llevantina, que reivindiquen que la línia del futur tren orbital sigui subterrània a l'altura de urbanització. Durant la seva intervenció, l'alcalde va citar el llibre d'Emerencià Roig El Sitges dels nostres avis per recordar com el 1840, tots els sitgetans, rics i pobres, van contribuir amb les seves pròpies mans a la construcció del passeig de la Ribera; per l'alcalde, es tracta d'un exemple de treball conjunt entre els ciutadans i l'ajuntament especialment necessari en temps de crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona