Administracions

premià de mar

CiU opta pel govern en minoria i haurà de pactar els grans temes

cartipàs Marisa Ferreras deixa Urbanisme, àrea que ara portarà Antoni Subirà, i agafa Seguretat Ciutadana, fins ara en mans d'Anna Maria Medina

Quatre tinents d'alcalde coordinaran l'acció dels deu regidors

Ni el PP, ni el PSC, ni ICV-EUiA, ni la Crida Premianenca. CiU governarà en solitari a Premià de Mar i farà valdre la seva majoria –10 regidors de 21– per tirar endavant el seu programa. Tot i això, el grup liderat per l'alcalde Miquel Buch necessitarà acords puntuals, sobretot per a les qüestions de més pes com ara els pressupostos i les ordenances municipals. En la presentació del nou cartipàs, Buch va insistir en la seva intenció d'estendre ponts de diàleg permanents amb la resta de forces i no va descartar la incorporació al govern de regidors d'altres partits més endavant.

“Ja ens havíem proposat fer-ho així abans de les eleccions, si haguéssim obtingut majoria absoluta faríem el mateix”, va assegurar el batlle premianenc, que va admetre que no els preocupa que aquesta situació resti agilitat a l'activitat política municipal. “L'experiència ens diu que ens en podrem sortir”, va assegurar Buch.

La necessitat de consensos es deixarà veure des del principi. Els nous tinents d'alcalde tenen la instrucció de reunir-se amb els grups de l'oposició per confeccionar el pla d'acció municipal, que recull el full de ruta per als propers quatre anys. CiU també deixa oberta la porta de les regidories de barri, una proposta que recollien molts programes electorals. Cal encara definir la divisió territorial i el nombre de representants polítics, però Buch no descartava ahir que aquestes regidories recaiguin en membres de l'oposició.

Canvis en l'organigrama

La primera qüestió que es debatrà i que servirà per començar a determinar el grau de confiança de l'oposició és la nova organització política, que queda plasmada en el cartipàs. Aquesta estructura fixa quatre grans àrees, dirigides per quatre tinents d'alcalde. La mà dreta i primer tinent d'alcalde continuarà sent Miquel Àngel Méndez, que seguirà dirigint l'àrea econòmica. En aquest sector, Anna Maria Medina dirigirà Recursos Humans i Iban Díaz, Promoció Econòmica.

La segona àrea estarà liderada per la regidora d'Unió Marisa Ferreras i comprendrà Seguretat Ciutadana, Medi Ambient i Sostenibilitat. Així, Ferreras deixa Urbanisme i es farà càrrec del control de la policia local, que fins ara estava en mans de Medina. Medina serà la tercera tinent d'alcalde i afronta una nova etapa al capdavant de moltes regidories que els darrers anys estaven en mans d'ERC. D'ella serà la responsabilitat de decidir el futur de la mesquita com a regidora de Convivència i haurà de gestionar Habitatge i Serveis Socials. Al seu càrrec, Imma Morales continuarà dirigint Gent Gran i hi afegeix Igualtat, mentre que Roser Roca serà la nova regidora d'Ensenyament.

La quarta tinència d'alcaldia recau en Antoni Subirà, que coordinarà els temes relatius al territori. En aquesta àrea CiU ha inclòs Obres Públiques, en mans de Subirà mateix, però també Esports, que gestionarà Jordi Tomàs, i Cultura, Joventut i Festes, que cau en mans d'Eloi Maristany.

Enquestes ciutadanes

La regidoria de Participació Ciutadana se la queda l'alcalde. En aquest àmbit, Buch va anunciar que en breu s'engegarà una enquesta ciutadana per preguntar sobre l'organització interna de l'Ajuntament. “Ens interessa saber quina és l'opinió de la gent en aquest aspecte”, va comentar Buch ahir. L'alcalde no ha donat més detalls sobre aquesta consulta ciutadana, però sí que ha explicat que se'n plantejaran d'altres durant el mandat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona