Administracions

ADMINISTRACIONS

Tàrrega i Cervera rebaixen el sou dels càrrecs electes

Les retallades van del 6% al 20% i afecten també el que perceben per assistir a comissions i plenaris

La voluntat és transmetre un missatge de contenció en la despesa

Els nous alcaldes de Tàrrega i Cervera han decidit enviar un missatge a la ciutadania que exemplifiqui les promeses, fetes en campanya, de contenció en la despesa municipal. Així, i en un moment de descrèdit general de la classe política, la targarina Rosa Ma. Perelló i el cerverí Ramon Royes (CiU) portaran als respectius plens municipals una retallada de sous dels càrrecs electes, que, juntament amb el nomenament dels regidors per les àrees de responsabilitat serà la seva primera mesura de govern.

Al ple del proper 11 de juliol, Tàrrega votarà la reducció d'entre un 15 i un 20% els salaris dels polítics electes. Una retallada que també s'aplicarà a les compensacions que els regidors reben per assistir als plens i a les comissions informatives. La nova alcaldessa va centrar la campanya electoral en la difícil situació del consistori per l'elevat deute que arrossega i es va comprometre a fer-ne una auditoria i a aplicar un pla de retallada de la despesa.

A Cervera, Royes en sintonia amb la seva promesa de fer una “gestió empresarial” del consistori, ha decidit retallar un 20% el sou per assistir als plens, mentre que l'alcalde se'l rebaixarà un 6% per passar a cobrar 49.000 euros bruts anualment. A més, eliminarà el sou d'un càrrec de confiança (40.000 euros menys). “Crec que la funció de mà dreta de l'alcalde la pot fer un altre treballador tècnic del consistori ja en plantilla”, ha dit Royes. Després del relleu del multipartit, “no es pot dir que ens haguem trobat els calaixos buits, però els diners que hi han ja estan compromesos fins a finals d'any. La situació és delicada”. No obstant això, Royes assegura: “Encara hi ha marge per la millora. Sóc optimista i, si veiem que és necessari, no descartem més retallades de sou de càrrecs electes l'any vinent”.

LA XIFRA

300
euros percebran
tots els regidors de Cervera per assistir als plenaris, noranta euros menys que fins ara

El cartipàs targarí, sense sorpreses

Tàrrega aprovarà, en un ple extraordinari que se celebrarà demà, el nou cartipàs municipal. Perelló s'ha cenyit als acords del pacte amb Reagrupament-SI en el repartiment de carteres.

L'alcaldessa es reserva l'àrea de Finances, que compartirà amb Carles Pascual, que també portarà Governaciói la tercera tinença d'alcaldia. Urbanisme serà pel convergent Gabriel Lacambra, alhora segon tinent d'alcalde. Promoció Econòmica per Felip Robinat; Cultura per Albert Rosinés; i Acció Social i Sanitat per Josefina Bernades.

Els socis de govern ostentaran la primera tinença d'alcaldia de la mà de Jaume Ponsarnau, que també es fa càrrec d'Ensenyament, Participació Ciutadana i Pobles Agregats. Santi Costa serà el regidor de Serveis Municipals, a més de quart tinent d'alcalde. Esports, Igualtat i Joventut les portarà Isaac González.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona