Administracions

LES BORGES BLANQUES

Les Borges? Quines?

El nou govern municipal edita un programa amb la foto del campanar de les Borges del Camp

Aquests dies, els veïns de les Borges Blanques han rebut a casa el programa Estiu a la fresca, editat per l'Ajuntament i que recull activitats d'oci organitzades majoritàriament per entitats locals i pel consistori. A les tertúlies de capvespre del parc local d'El Terral, l'oferta de cinema a la fresca i les activitats a les piscines han perdut encant a causa de la sorpresa majúscula que n'ofereix la portada: el conegut campanar neoclàssic de l'església parroquial de l'Assumpció de Maria ha estat substituït per un altre de desconegut.

La intriga s'ha resolt des del mateix lloc on s'ha produït la pífia: una recerca ràpida a internet evidencia que es tracta d'un campanar borgenc. Ara bé, es tracta del de l'església de les Borges del Camp, municipi del Baix Camp. Al cercador més usat d'internet, el campanar tarragoní mostra com a segona opció exactament la fotografia triada pel dissenyador del programa de festes. La primera és la de l'autèntic campanar de les Borges Blanques, però qui en va fer el muntatge probablement va pensar que la imatge s'havia pres de massa lluny. Tot i que tots dos són neoclàssics, les diferències es fan evidents: el borgenc no té fanals al davant i té una bola en lloc de la creu. El campanar garriguenc, que s'alça 50 metres, és el punt referencial paisatgístic del poble i té associació local de campaners.

A les xarxes socials, la notícia s'ha difós ràpidament. Alguns agosarats fins i tot han fet muntatges fotogràfics amb les piràmides d'Egipte i la Sagrada Família barcelonina de fons, tot fent-ne escarni. El cap de l'oposició ha aprofitat per criticar, des de Facebook, el nou govern de CiU pel “desconeixement del patrimoni local”. L'alcalde, Enric Mir, ha declarat a aquest diari: “No en tenia constància. Ha estat un error i admetrem les crítiques”. Mir ha declinat mencionar l'empresa que ha elaborat el programa. El consistori l'ha tramès a la resta d'ajuntaments i institucions de les Garrigues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona