Administracions

VALLÈS OCCIDENTAL

Reediten l'acord entre tots els partits amb alcaldies

El PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC tanquen un nou acord continuista basat en principis “d'eficiència, servei, honestedat, transparència i austeritat”

El PP i el PSC s'enfronten pel sou de Pedraza

La reedició del quadripartit del PSC, CiU, ICV-EUiA i ERC al consell comarcal, els quatre partits que ostenten alcaldies entre els 23 municipis de la comarca, es va tancar just abans de la celebració del primer ple extraordinari del mandat, que va deixar tancada la composició del cartipàs de l'ens i de les comissions informatives de treball, retallades de nou a sis.

El PSC en presidirà tres d'aquestes –Benestar Social i Infància, i les noves de Territori, Medi Ambient i Habitatge, i Ciutadania i Valors–, mentre que CiU encapçala les tres restants –Hisenda i Règim Interior, Comerç i Consum, i Educació–. Pel que fa a les sis delegacions especials, el PSC i ICV-EUiA n'han assumit dues cadascun, mentre que les altres dues són per a CiU –Petits Municipis– i ERC –Medi Natural–.

El pacte preveu, a banda de la presidència socialista de Pepita Pedraza, dues vicepresidències més per al PSC, la segona –Amadeu Aguado– i la cinquena –Manuel Ruiz–. CiU manté la vicepresidència primera –Olga Olivé–, mentre que la tercera serà per a ICV-EUiA –Àngels Marcuello– i la cinquera, per a ERC –Ricard Torralba–. Pel que fa a la presidència dels consorcis, només s'ha decidit la del de Turisme, que continuarà en mans d'Olga Olivé (CiU). Els de residus i ocupació no es constituiran fins al setembre, i els delegats nomenats pel consell seran els socialistes Paco Bustos i la mateixa Pedraza, respectivament. Els càrrecs tècnics, com els de gerent o director de Mercavallès, no necessàriament es renovaran.

Com ja va avançar la presidenta durant el ple de constitució, la nova organització s'ha dissenyat amb la idea d'avançar en la mancomunació de serveis entre municipis per alliberar-los de despeses per competències impròpies. Segons el comunicat emès pel quadripartit, “l'acord de govern es basa en uns principis d'eficiència i bon servei a la ciutadania, amb honestedat, transparència, austeritat i proximitat”.

LA XIFRA

-33%
és el percentatge
de reducció de les comissions informatives aquest mandat, que passen de nou a només sis.

Ple de tràmit amb un punt calent

L'ordre del dia del primer ple del mandat va transcórrer amb placidesa. Les úniques intervencions dels portaveus dels grups, pràcticament, van ser per anunciar els vots favorables, malgrat l'absència del conseller de les CAV, Carles Escolà, segons es va excusar, per la “poca antelació” amb què s'havia convocat la sessió.

Però la unanimitat es va trencar, com ja havia avisat el PP, a l'hora d'aprovar els salaris i les retribucions per al nou mandat. El portaveu popular, Manuel Buenaño, va insistir a criticar l'increment salarial del 60% pel que fa a la presidència, i Paco Bustos (PSC) li va replicar que el PP havia donat suport al salari superior del president del Consell Comarcal del Baix Ebre, amb una població de referència deu cops inferior a la del Vallès Occidental. Bustos va afegir que fins ara els presidents només percebien indemnitzacions i dietes, però que Pedraza farà una dedicació més intensa. Buenaño s'hi va tornar amb el retret que hi hauria un assessor més. I Bustos li va recordar que el PP també havia reclamat tenir un assessor propi tot i fer oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona