Administracions

SANTI REIXACH

ALCALDE DE LA VALL DE BIANYA (CIU)

“Hem apostat pel turisme”

Diu que aquest centre d'interpretació i promoció del territori ha de ser la peça clau per acabar de potenciar el sector turístic del municipi

Remarca que han sabut implicar l'oposició en el govern

Santi Reixach ha substituït en el càrrec el seu company de partit i de consistori Albert Busquets, que va decidir no encapçalar la llista per motius personals i laborals. Reixach és al consistori fa temps i ara assumeix la presidència amb la voluntat de mantenir una línia continuista.

Vostè fa molts anys que és al consistori però s'estrena en el càrrec d'alcalde. Com valora aquestes primeres setmanes de feina?

Han estat molt importants per a mi. Encara que ja era a l'Ajuntament com a tinent de alcalde, ara les coses són diferents perquè ets el responsable final, però amb el suport dels meus regidors mirem de fer las coses fàcils i coherents. 

Com afronta el seu Ajuntament l'actual situació de crisi econòmica?
A la vall de Bianya, sempre hem mirat de no estirar més el braç que la màniga. I en aquests moments depenem dels diners que vinguin de les diferents administracions, per tirar endavant més o menys projectes, però de moment tenim l'ajuntament sanejat.

Políticament es pot dir que són un exemple. No formalment, però sí a la pràctica, tenen un govern d'unitat. Què ho facilita?

Principalment el diàleg del dia a dia amb tots els regidors i veïns, escoltant les seves propostes i peticions i intentant tirar-les endavant si són un bé per al poble.

El nou centre d'interpretació de
la vall és el gran projecte d'aquests últims anys. Què suposa per a Bianya?

S'ha apostat pel turisme i ara
estem treballant per treure'n
el màxim profit i fer-ne un punt de referència per als nostres visitants.

En pot donar alguns detalls del contingut i el funcionament?

Hi podem trobar tot els referents de nostre municipi: establiments turístics (com ara residències cases de pagès, cases de colònies i càmpings), botigues, artesans, rutes per fer a peu, en bici o en carrilet... Tot això estarà gestionat per una empresa privada que s'autofinançarà. La prioritat és la difusió dels productes de la vall.

Què més tenen previst en aquest camp?

De moment, des del consell municipal de turisme intentarem treure el màxim profit del Centre d'Interpretació la Vall dels Sentits i volem continuar treballant perquè la fira del Farro continuï tenint l'èxit de les últimes edicions.

En quins altres projectes treballen a curt i a mitjà termini?

A curt termini tenim previst arranjar l'entrada de la Canya (que consisteix en el canvi de serveis de clavegueram, llum i aigua) i el parc de Cuní, fent-lo més accessible. De cara a l'any vinent, i depenent d'un ajut que s'està negociant actualment, s'eixamplarien els ponts de Coran i de Maians i es col·locaria una capa de asfalt a la carretera de Farro, des de  l'N- 260 fins al trencant de la Peça.

I més a llarg termini?

En funció principalment del proper PUOSC, tenim previst construir una passarel·la per a vianants al pont de Llocalou, arranjar la carretera de Juncàs amb connexió a la vall del Bac, portar les aigües al disseminat de la Canya...

Quines són les reivindicacions del seu Ajuntament, quant a l'eix pirinenc?

El ple de l'Ajuntament va aprovar per unanimitat l'estudi de traçat, amb diferents alternatives, del futur eix pirinenc redactat per l'enginyer de camins Xavier Masip. L'Ajuntament va traslladar aquest estudi al Ministeri de Foment perquè el tingués en compte alhora de redactar el seu estudi informatiu en el qual estan treballant en aquests moments, segons ens consta. L'Ajuntament el que demana és que se'l tingui en compte a l'hora de redactar el projecte i treballarem perquè el traçat escollit tingui el mínim impacte ambiental.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona