El govern de Palau-solità, punta de llança de CiU en l'oposició vallesana al pla territorial metropolità

El diputat terrassenc Josep Rull demana a Navarro que faci al·legacions perquè Sabadell guanya centralitat

Més d'un centenar de veïns va omplir l'auditori de Can Cortès dilluns al vespre, en una reunió convocada pel govern municipal (CiU-ERC-PP), per informar de les «afectacions negatives» que el pla territorial metropolità de Barcelona (PTMB) provocaria al municipi. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Josep Maria Serravinyals, es va queixar que «el pla preveu establir una nova gran ciutat en els sòls agrícoles i forestals que s'estenen des dels barris de la Pineda, Can Duran, la Sagrera, Can Riera, Santa Magdalena i Can Parera fins a Caldes de Montbui i Sentmenat», i va demanar als veïns que s'adhereixin al document d'al·legacions conjuntes que prepara el consistori. El regidor de Sostenibilitat, Abel Julien (ERC), va afegir-hi que volen «enllestir la carta del paisatge del municipi» per evitar que s'autoritzi fer habitatges per encabir-hi entre 30.000 i 50.000 habitants.

Crítica al PSC de Terrassa

Entre els crítics de CiU al document, hi ha el diputat vallesà Josep Rull, que discrepa de la densificació de nuclis poc habitats i ahir va analitzar el pla en clau terrassenca. Rull va exigir a l'alcalde, Pere Navarro, que faci al·legacions per demanar infraestructures com el segon túnel dels FGC sota el Tibidabo. El regidor convergent considera que Sabadell i Cerdanyola «s'han mogut més» i han desencallat projectes com ara el túnel d'Horta, mentre que «Terrassa ha perdut la posició de centralitat i la seva competitivitat per la falta de lideratge de l'alcalde».

L'Adenc demana temps

D'altra banda, l'Adenc, entitats ecologistes i la Plataforma per la Promoció del Transport Públic volen que la Generalitat prorrogui dos mesos –fins al 24 de setembre– el període per fer al·legacions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.