Administracions

maresme

ERC de Pineda troba irregularitats en la contractació per fer el pla de civisme

Els republicans diuen que l'empresa es va decidir abans del concurs de contractació i que hi treballa un familiar del regidor responsable

El PSC defensa la legalitat “total i absoluta” del procés

El grup d'ERC-JxP a l'Ajuntament de Pineda va denunciar ahir presumptes irregularitats en la contractació de l'empresa que ha dut a terme el Pla d'Acció pel Civisme que ha de desenvolupar el consistori durant aquest 2013. El portaveu republicà, Pere Aragonès, va exposar els seus dubtes sobre la manera en què s'havia dut a terme el procés. “El mes de juny es va fer la presentació de la campanya amb una empresa, però no va ser fins al setembre que es va tancar la contractació”, va etzibar i va afegir que “el juny l'empresa no havia ni estat constituïda i no compleix amb els requeriments demanats, com ara experiència en l'elaboració de treballs similars”.

Pel regidor republicà, les irregularitats continuen quan es comprova que una de les accionistes de l'empresa és un familiar directe del regidor de l'àrea de Qualitat de Vida, Santiago Masip (PSC), responsable de desenvolupar el pla. “No ens agrada ni el fons ni la forma amb què s'ha dut aquesta contractació i demanem que el pla sigui retirat i es comenci de nou”, va reclamar Aragonès que va anunciar que la seva formació estudia presentar un recurs.

Santiago Masip va assegurar que tot el procediment de contractació s'havia dut a terme “de forma correcta i legal” i que l'empresa que va col·laborar en la presentació del pla el mes de juny –i que posteriorment va ser contractada– en aquell moment només assessorava l'equip de govern a l'hora d'afrontar el desenvolupament del Pla de Civisme. “Em decep la seva actitud, perquè si m'ho hagués preguntat li hagués explicat totes les qüestions del procés”, va comentar el regidor. Posteriorment, l'alcalde Xavier Amor (PSC) també va retreure a ERC les seves acusacions i les va vincular al fet que la formació no vol que es tiri endavant el pla. Un pla que ha tingut un cost d'elaboració de 18.000 euros més IVA.

LA FRASE

El juny es va fer la presentació de la campanya amb l'empresa, però no va ser fins al setembre que es va contractar
Pere Aragonès
REGIDOR D'ERC DE PINEDA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.