Administracions

El Baix Llobregat Nord s'alia contra els desnonaments

Set ajuntaments i la PAH creen una coordinadora per negociar amb més força amb les entitats bancàries

L'aliança farà un seguiment de les mocions que sancionen els bancs amb pisos buits

Els ajuntaments de Martorell, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Collbató, Sant Andreu de la Barca, Sant Esteve Sesrovires i Abrera s'han unit en una coordinadora que, juntament amb la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), lluitarà per reduir els desnonaments. Els ajuntaments s'han agrupat per tenir més força a l'hora de negociar amb les entitats bancàries, i han acordat posar en comú les diferents eines de què s'han dotat, com ara els serveis municipals d'intermediació en deutes de l'habitatge. També faran un seguiment de les mocions aprovades per sancionar les entitats que tinguin immobles buits.

La iniciativa ha sorgit dels consistoris de Martorell, Esparreguera, Olesa i Abrera, que van presentar la coordinadora la setmana passada, i ja hi han confirmat l'adhesió els ajuntaments de Collbató, Sant Andreu de la Barca i Sant Esteve Sesrovires. La voluntat de la coordinadora és aconseguir que s'hi sumin la resta de municipis del Baix Llobregat.

Implicació municipal

En la presentació de la coordinadora, el regidor de Planificació Urbanística, Medi Ambient i Habitatge de Martorell, Adolf Bargués, va recordar que els ajuntaments són l'administració més propera als ciutadans i va assenyalar que com a tals han d'“atendre la urgència social d'habitatge per a les famílies amb pocs recursos econòmics o cap”. El representant de la PAH del Baix Llobregat Nord, Oriol Francesc, va aplaudir la implicació dels ajuntaments i va exigir als polítics municipals “totes les mesures legals necessàries per a l'assoliment del dret a l'habitatge”. La coordinadora, segons el portaveu de la PAH, “ha de ser l'eina per poder moure el parc d'habitatges buits del Baix Llobregat Nord”.

LA FRASE

Hem d'atendre la urgència social d'habitatge per a les famílies amb pocs recursos econòmics
Adolf Bargués
regidor d'Habitatge de Martorell

El BBVA, el banc amb més volum d'immobles

Redacció

El BBVA és l'entitat financera que disposa de més immobles buits, segons l'estudi que han fet la coordinadora i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca. El representant de la PAH al Baix Llobregat Nord, Oriol Francesc, denuncia que els representants del banc es neguen a reunir-se amb els afectats. “El BBVA ha proposat una entrevista només amb els ajuntaments i sense la PAH, un fet que suposa una manca de respecte als nostres conciutadans”, segons Francesc, que considera que “aquesta entitat manté els habitatges per a fins especulatius”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona