Medi ambient

medi ambient

alerta per pluges

Alerta pel temporal de llevant i gregal a la costa

La direcció general de Protecció Civil (DGPC) va posar ahir en fase de prealerta el pla Procicat, arran de la previsió d'onades que puguin superar els 2,5 metres –maregassa– aquest dilluns al litoral empordanès. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), l'entrada de ratxes de vent de llevant o gregal farà que la mala mar sigui general a la costa catalana, però especialment a les comarques de l'Alt i el Baix Empordà.

Paral·lelament, hi haurà mar de fons de l'est. Protecció Civil demana que es tingui molta precaució als espigons i es respecti el tancament de passeigs marítims i passarel·les.

Ruixats que continuen

D'altra banda, els ruixats van ser ahir intensos també en punts de les dues comarques, amb registres que van superar els 30 litres per metre quadrat a Calella de Palafrugell i prop de 20 a Palamós i Torroella de Montgrí. A l'Alt Empordà, destacaven els més de 15 litres que s'havien recollit a l'estació meteorològica de l'embassament de Darnius-Boadella a l'hora de tancar aquesta edició.

Cap a la tarda i el vespre es van intensificar a l'interior. Per exemple, a la Garrotxa –amb 30 litres caiguts a l'observatori de la Vall d'en Bas i 17 a Olot– i a la zona de les Guilleries, amb 16,4 litres registrats a Viladrau. Avui la previsió indica que continuaran les pluges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia