Medi ambient

municipal

reciclatge

Argentona ja s’enfila al 88% de la brossa reciclada

La dada s’atribueix a l’ampliació del servei de recollida porta a porta

Representa 23 punts més respecte al 2016

El sistema de recollida de la brossa porta a porta i de la separació de les diferents fraccions continua donant bones notícies a Argentona. La darrera continua mantenint el municipi entre els que més reciclen d’arreu de Catalunya. Durant els mesos de març i abril, es va superar el 88% de brossa separada, un fet que el consistori atribueix directament a l’ampliació del sistema que es va iniciar, el darrer trimestre del 2016, al barri del Cros i que es va completar, a principi del 2017, als veïnats de les Ginesteres, Can Cabot, Can Raimí i Can Ribosa.

Aquest 88%, a més, no tan sols representa un increment local, sinó que una lectura més àmplia confirma que els argentonins reciclen el doble que la mitjana catalana, que se situa al voltant del 40%. L’Ajuntament destaca que aquest resultat suposa un increment dels percentatges de reciclatge del 23% en relació a la mitjana del 2016, que va ser del 65,3%.

En aquest sentit, la mitjana de residus que es genera per habitant també s’ha reduït i ha passat d’1,46 quilos al dia el 2016 a 1,2 quilos aquest primer quadrimestre del 2017. L’objectiu prioritari del govern local va més enllà de mantenir unes xifres tan positives i confia a poder augmentar-les amb el suport i la col·laboració dels ciutadans.

Àrea d’emergència

El balanç de la recollida selectiva coincideix amb el trasllat de l’àrea d’emergència a la deixalleria municipal per millorar-ne la gestió. El volum de la fracció rebuig s’ha reduït un 24% en relació al 2016 i la fracció orgànica millora en set punts. La població va començar el model porta a porta de recollida de la brossa l’any 2004 amb orgànica i rebuig i el 2008 hi va afegir paper i cartró i envasos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona