Medi ambient

Quatre ajuntaments del Priorat, contraris a cedir aigua del Siurana

Torroja, Poboleda, Gratallops i Porrera s’oposen a aquesta mesura decidida per l’ACA

Li havien reclamat que no es transvasés aigua en època de sequera

Els consistoris dels municipis de Torroja del Priorat, Poboleda, Gratallops i Porrera critiquen la decisió de transvasar aigua de l’embassament de Siurana al de Riudecanyes, una mesura que l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) va comunicar fa uns dies a través d’un correu electrònic i que es va mantenir fins dimarts passat, 4 de juliol. Els ajuntaments que formen el Topograpo diuen que des dels anys vuitanta del segle passat reivindiquen que l’embassament de Siurana sigui la garantia de subministrament d’aigua de qualitat a aquests quatre pobles i que en una reunió del 15 de juny passat, van reclamar a l’ACA que ajornés per a després dels mesos de sequera el transvasament entre aquestes dues conques.

A través d’un comunicat, els ajuntaments prioratins volien posar de manifest “que la necessitat d’aigua d’ús de boca va en augment en la mateixa proporció que els aqüífers propis van minvant” i alerten que la viticultura i les diferents iniciatives de turisme sostenible, que consideren la clau per assolir el títol de patrimoni de la humanitat, a la comarca del Priorat “depenen molt de l’aigua”. Així mateix opinen que “en canvi, a l’altra banda del coll de la Teixeta, al Camp, les condicions són millors per assegurar-se l’accés a l’aigua, després de la construcció del minitransvasament de l’Ebre”, segons indiquen aquests consistoris en l’esmentat comunicat públic.

Racionalització

En aquest sentit, la mancomunitat Topograpo fa una crida a “racionalitzar la gestió pública dels recursos hídrics de l’embassament de Siurana per garantir les concessions suficients per a l’ús de boca, possibles necessitats de reg de suport i el cabal del riu”. A més, els quatre ajuntaments donen suport a qualsevol mobilització que pugui emprendre la Plataforma pel Riu Siurana o altres entitats del territori, en considerar que no es dona solució al problema històric de precarietat d’aigua als esmentats quatre pobles que subscriuen aquesta nota pública.

LA DATA

15.06.17
es va fer una reunió
per reclamar a l’ACA que ajornés la mesura fins després dels mesos de sequera


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona