Medi ambient

Crescuda del final de l’Ebre amb finalitat ambiental

La neteja de les plantes aquàtiques que s’acumulen al tram final del diu Ebre s’ha fet, com és habitual cada tardor, amb una crescuda extraordinària des de Flix. L’operació, que fa Endesa cada primavera i tardor, consisteix en el desembassament coordinat dels embassaments de Mequinensa i Riba-roja, per ordre de descens, perquè Flix, que és l’última de les centrals, pugui deixar anar l’aigua suficient per les comportes de la presa, en lloc de les turbines, com és habitual, per garantir el manteniment mediambiental del meandre. L’operació es fa d’acord amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre.

Més reciclatge d’aparells elèctrics

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha iniciat una nova campanya per al foment de la recollida de residus d’aparells elèctrics i electrònics. L’objectiu és aprofundir en la idea d’allargar la vida útil d’aquests aparells, promoure’n la reparació i reutilització, així com animar la ciutadania a dipositar aquests objectes en els punts de venda específics un cop els aparells han esgotat la seva vida útil. L’any passat a Catalunya es van recollir un total de 44.822,17 tones d’aparells elèctrics provinents de les aportacions ciutadanes, xifra que representa un augment de l’11,16% respecte a l’any anterior. Les xifres han anat creixent els darrers anys.

Catalunya té 297 hàbitats marins identificats

La llista dels hàbitats marins de Catalunya, publicada recentment, identifica i classifica 297 hàbitats. El catàleg és un pas previ essencial als treballs de cartografia marina i una contribució més al coneixement de la biodiversitat marina de les aigües catalanes. Aquest treball ha estat possible perquè actualment es disposa de coneixements molt superiors sobre els hàbitats marins als que es tenien quan es va redactar el volum II del Manual dels hàbitats de Catalunya, que incloïa una primera classificació. Tot i això, el coneixement amb detall dels hàbitats marins i la seva cartografia són encara una assignatura pendent a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona