Medi ambient

Un informe alerta que cal ser curós amb les aus al camí de ronda de Palamós

Salvem la Pineda d’en Gori el va demanar a la Generalitat per la presència d’aus protegides

L’alcalde diu que es té en compte en les obres que s’hi faran

La direcció general de Polítiques Ambientals de la Generalitat ha emès un informe en què avisa de la presència de 79 espècies d’aus a la pineda d’en Gori i 60 a cap Gros que es podrien veure afectades per les obres del camí de ronda, que promou l’Ajuntament de Palamós. Aquest informe s’ha emès arran d’una petició de l’associació Salvem la Pineda d’en Gori, que el va demanar a la Generalitat davant la possible presència d’aus protegides en aquest àmbit d’actuació. Algunes de les espècies són el corb marí aplomallat, que està en perill d’extinció, o una parella de ducs, aquests a cap Gros, entre d’altres.

Treballs amb cura

L’alcalde de Palamós, Lluís Puig, que ha volgut puntualitzar que aquesta petició no l’ha fet l’Ajuntament, ha deixat clar que “el projecte es treballarà pensant a causar el mínim impacte als ocells”. De fet, i segons Puig, ja hi ha un important precedent amb l’actuació que es va fer al paratge de Castell i que, en aquest sentit, ha estat modèlic.

El regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palamós, Xavier Lloveras, com també Puig, sosté que aquest avís ja es va fer quan es van dur a terme les obres de reordenació de Castell i assegura que, com ja es va fer en aquell cas, es “prendran les mesures necessàries per evitar cap perjudici a la fauna del territori”, no només a les aus.

El traçat del camí de ronda de Palamós tindrà 3.400 metres de recorregut, entre les Pites i Castell. D’aquests, més de 400 metres són camins de nova formació i la resta són traçats existents que es refan i es relliguen entre si. Ara hi ha trams inconnexos i no sempre accessibles per a tothom, i l’objectiu és generar un itinerari continu. Hi haurà passarel·les i ponts per facilitar aquestes connexions, i també una xarxa de miradors al llarg de tot l’itinerari. També es resolen els accessos i la connexió entre el camí de ronda, el nucli urbà i les urbanitzacions de l’entorn.

El projecte, que continua ara el seu tràmit després de l’aprovació inicial, té l’oposició de la plataforma Salvem la Pineda d’en Gori, que el veu massa intervencionista.

LA XIFRA

139
aus
detecta l’informe a la zona que va de cap Gros a s’Alguer. 79 a la zona de la pineda d’en Gori i 60 a cap Gros.

LA FRASE

El projecte es treballarà pensant a causar el mínim impacte als ocells, com es va fer a Castell
Lluís Puig
alcalde de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona