El subministrament del pantà de Rialb a la Conca, pendent sols de la ministra

El projecte de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per subministrar aigua del pantà de Rialb, a través del canal Segarra-Garrigues, a tres municipis de la Baixa Segarra –al nord de la Conca de Barberà: les Piles, Forès i Santa Coloma de Queralt– i un de l'Anoia –Montmaneu–, que estan al límit de la conca de l'Ebre, està només pendent de la signatura de la ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa. Així ho va avançar ahir el director de l'ACA, Manuel Hernández, que recordava que la Generalitat té competències a les conques centrals i també algunes a la de l'Ebre, com ara les referents a l'abastiment municipal, i d'aquí ve aquest projecte que garantirà l'aigua a 42 municipis més, la majoria lleidatans. La Generalitat ja ha fixat un calendari de trobades amb el govern aragonès per acostar posicions respecte al pla de gestió de l'aigua a Catalunya, després que aquest hi hagi presentat al·legacions pel que fa a la gestió d'espais fluvials conjunts. Hernández, en la presentació d'una guia d'Unió de Pagesos per al reg eficient, es va felicitar per l'estalvi de fins al 9% entre el 2003 i el 2009 en el consum domèstic a Catalunya, que representa uns 72 hm³ d'aigua menys, malgrat que hi ha 700.000 habitants més.

Borràs, destituït

Segons publicava ahir el diari Avui, el fins ara coordinador d'àrees de l'ACA, Gabriel Borràs, va ser destituït la setmana passada, després de diverses declaracions polèmiques en les darreres setmanes en què posava un altre cop sobre la taula la possibilitat d'una interconnexió de xarxes. Hernández, tanmateix, va voler recordar que Borràs continua a l'agència com a adjunt seu pel que fa al pla de gestió, si bé ahir va criticar-li que «un càrrec d'una empresa pública no pot fer certes afirmacions sobre el govern», i va reiterar que no hi ha cap projecte previst per dur aigua del Segre o l'Ebre a Barcelona.

EL DIRIGENT POLÈMIC

GABRIEL BORRÀS
El fins ara màxim responsable de planificació i coordinador d'àrees de l'ACA ha estat canviat de funció


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona