Medi ambient

Les pluges provoquen talls ferroviaris i de carretera a Gavà i Castelldefels

Els Bombers han atès 113 avisos per l’acumulació d’aigua, la majoria a Castelldefels, i el 112 ha rebut 209 trucades

Protecció Civil desactiva el pla d’alerta Inuncat

Les pluges torrencials d’aquesta nit han provocat alguns problemes al Baix Llobregat, especialment a la zona de Gavà i Castelldefels.

Els Bombers han atès 113 avisos per la pluja caiguda aquesta nit, la majoria a Castelldefels. El 112 ha rebut 209 trucades per 159 incidents relacionats amb les pluges

Afectacions a Gavà i Castelldefels

La circulació ferroviària ha quedat interrompuda entre Platja de Castelldefels i Garraf per la caiguda d’un arbre a la zona de vies. També ha estat tallada de forma momentània entre Gavà i Bellvitge per manca de tensió, afectant la línia R2 Sud. A més, s’ha tallat una estona la C-32 per acumulació d’aigua a Gavà.

Aquest dilluns al matí quedava un carril tallat de la C-31 en aquesta mateixa població en sentit Tarragona per inundació.

Els avisos per territoris

Dels avisos a la metropolitana sud, 51 han estat a Castelldefels, 12 a Gavà, cinc a l’Hospitalet de Llobregat, quatre a Cornellà, dos a Sitges i un a Sant Joan Despí, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat i Viladecans. L’avís de la regió de Tarragona correspon a Cunit.

A la metropolitana nord, 20 avisos corresponen a Badalona, sis a Sabadell, dos a Sant Adrià de Besòs i els mateixos a Santa Coloma de Gramenet i la resta a Sant Quirze del Vallès, Cabrera de Mar, Mataró i Granollers.

Tots aquests avisos s’han atès entre les 21.00 hores d’aquest diumenge i les dues de la matinada principalment. La majoria han estat per inundacions per baixos però també n’hi ha hagut per goteres, embornals embussats, carrers que baixaven plens d’aigua i cotxes avariats.

El 112

El telèfon d’emergències 112 ha rebut 209 trucades per 159 incidents relacionats amb les pluges de la passada nit. Aquests incidents han estat majoritàriament caiguda de branques i arbres, grans basals en vies de circulació i inundacions de baixos. Bona part de les trucades s’han concentrat a Castelldefels (82), Barcelona (43), Badalona (23) i Gavà (16). La resta han estat molt disperses en el territori, segons ha informat Protecció Civil. De la seva banda, els Bombers de la Generalitat han atès 113 serveis i els de Barcelona han fet 15 sortides a la ciutat durant la nit.

Policies locals dels municipis afectats i Mossos d’Esquadra han rebut avisos per 21 trucades al telèfon 112 relacionades especialment amb afectacions viàries.

Desactivada l’alerta Inuncat

Protecció Civil ha desactivat a mig matí el pla d’alerta Inuncat, tot i que el manté en fase de prealerta per la previsió de pluges aquest dilluns a la tarda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona