Medi ambient

Més adopcions que abandonaments de gossos, a la Selva

Vidreres i Maçanet, els pobles amb més cans al carrer

La major consciència ha reduït la compra d’animals

El nombre de gossos adoptats (393) va superar el d’abandonats (377) a la comarca de la Selva, segons la memòria d’activitats del 2020 del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS). És el primer any que el CAAS, amb seu a Tossa i creat el 1998, viu aquest fenomen.

Segons els responsables del Consell Comarcal, la situació és deguda, entre altres motius, a l’augment del nombre d’animals identificats amb xip –la llei hi obliga– i per la consciència de la ciutadania. “Abans hi havia quatre adopcions [i prou]; ara n’hi ha moltes més. Això és positiu, és un canvi de tendència, que ja s’ha vist en altres centres i que és un reflex d’Europa”, afirma el cap de la Unitat de Sostenibilitat del Consell de la Selva, Miguel Garcia.

Segons les dades anunciades ahir, el personal del CAAS va recollir un total de 815 gossos –el 2020 havien estat 1.109 i el 2018, 1.200–. El conseller comarcal de Sostenibilitat, Francesc Xavier Becerra (PSC), va destacar que el major nombre d’animals identificats fa possible el retorn immediat al propietari per part dels serveis municipals i dels centres veterinaris, sense la intervenció del servei comarcal. Des del 2016 i gràcies a la col·laboració dels centres veterinaris, el Consell i els ajuntaments han pogut identificar més de 8.000 animals de companyia.

377 gossos i 68 gats

Igual que en la recollida, l’abandonament també ha anat a menys. L’any passat hi va haver 445 animals abandonats (377 gossos i 68 gats). Si el 2018 es van abandonar 544 gossos, el 2019 se’n van abandonar 462 i el 2020, 377.

Vidreres i Maçanet de la Selva, amb 61 gossos abandonats, van ser els municipis on els empleats del CAAS van localitzar més animals al carrer. Són dos municipis amb segones residències en urbanitzacions.

El Consell va informar que un animal abandonat és aquell que, identificat o no, “no és recuperat pel seu propietari o posseïdor”. El percentatge d’animals recollits i abandonats –no recuperats pels seus propietaris– és del 46%, quan fa cinc anys era del 65%. En gats, el CAAS va gestionar 80 recollides el 2020, la major part cadells abandonats.

El Consell Comarcal de la Selva presta, per delegació dels ajuntaments, el servei de recollida i manteniment dels animals de companyia (gossos, gats i fures) perduts o abandonats a la comarca. Són 25 els municipis als quals presta servei mitjançant el CAAS. A l’acte de presentació de la memòria d’activitats d’ahir, també hi van assistir el president del Consell Comarcal, Salvador Balliu (Junts), i el regidor de Medi Ambient de Tossa, Ramon Gascons (Endavant).

LA XIFRA

393
gossos
del Centre d’Acollida d’Animals de la Selva es van adoptar. Per contra, hi va haver 377 abandonaments.

LA FRASE

La gent compra menys animals i n’adopta més. És un canvi de tendència, igual que a Europa
Miguel Garcia
cap de la unitat de sostenibilitat del Consell Comarcal de la Selva

Inversió de 140.000 euros

El Consell Comarcal va informar que, entre aquest any i el 2022, invertirà 140.000 euros en el CAAS de Tossa de Mar. Serà, entre altres coses, per millorar les instal·lacions i disposar d’un espai postoperatori i per a cadells en millors condicions, afirma Miguel Garcia, cap de la Unitat de Sostenibilitat del Consell. A més, es retirarà fibrociment de la teulada dels boxs dels animals –ja s’ha fet una part– i es construirà un magatzem nou. L’actual es convertirà en l’esmentat espai postoperatori i per a cadells. Els responsables del centre també preveuen millorar la climatització dels espais d’atenció veterinària i d’atenció al públic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona