Medi ambient

L’AMB suspèn la llaurada de les platges metropolitanes

La pèrdua d’amplada d’algunes hi dificulta l’accés de la maquinària

Els temporals tardans anul·len l’efecte

L’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha decidit anul·lar les operacions de llaurada de les platges que es feien cada any abans de l’inici de la temporada d’estiu per deixar la sorra en condicions òptimes. La llaurada permetia regirar la capa superficial de sorra, per mitjà d’uns tractors amb arades, que aconseguia airejar-la i obtenir un efecte desinfectant de la superfície. Fonts de l’AMB addueixen un “canvi de criteris de gestió per al manteniment de les platges” per explicar la decisió presa, que afecta els 32 quilòmetres de litoral metropolità que va des de Castelldefels fins a Montgat.

L’amplada de moltes platges s’ha reduït a causa de l’embat dels temporals, que cada cop sovintegen més, i aquest fet dificulta l’operació de la llaurada de platges, ja que la maquinària no hi pot accedir. En alguns casos, hi ha punts del litoral metropolità que han quedat sense sorra. A aquest fet s’hi afegeix que l’arribada de temporals tardans, un cop ja s’ha fet la llaurada, provoca que l’operació perdi efectivitat. L’any passat, la llaurada es va haver d’endarrerir gairebé dos mesos i no es va fer fins al maig, quan habitualment aquesta operació estava enllestida abans de l’arribada de la Setmana Santa, que és quan més usuaris comencen a acostar-se a les platges. La crisi sanitària va provocar l’endarreriment de les operacions, que en algunes platges no es van arribar a fer.

Les analítiques van posar de manifest que la salubritat de la sorra era similar a les platges on s’havia fet la llaurada i a les que no s’hi va fer. El que sí que es manté són les operacions de garbellada de la sorra, que es fan de manera periòdica al llarg de tot l’any i s’incrementen coincidint amb l’arribada de l’estiu, quan s’intensifica l’afluència a les platges. L’AMB considera que aquesta acció és suficient per mantenir l’oxigenació i la salubritat de la sorra, i garanteix que està en bones condicions.

L’AMB és l’administració responsable de la gestió de les platges metropolitanes en coordinació amb els ajuntaments.

LA XIFRA

32
quilòmetres
de litoral metropolità des de Castelldefels fins a Montgat s’han quedat aquest any sense la llaurada de platges.

LA DATA

5-5-2020
La llaurada
de les platges metropolitanes es va començar a fer per darrer cop l’any passat, amb dos mesos de retard a causa de la pandèmia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona