Medi ambient

El territori diu prou als grans camps de renovables

Diverses zones del país protesten durant el cap de setmana

Calvet s’obre a modificar el decret per evitar l’allau de propostes rebutjades però que causen “neguit”

Les Terres de l’Ebre, el Camp de Tarragona, el Pallars Jussà, Ponent, la Catalunya Central i el Penedès. Aquests són els territoris que aquest cap de setmana s’han mobilitzat a través d’accions diverses contra les macroinstal·lacions d’energies renovables que es projecten. Ja el cap de setmana anterior, una concentració va aplegar 52 col·lectius ecologistes a la plaça de Sant Jaume de Barcelona. El clam comú és l’exigència que es derogui el decret llei 16/2019 que permet aquest tipus d’instal·lacions i que s’apliqui la moratòria promesa per aturar la tramitació dels centenars de projectes eòlics i fotovoltaics planificats arreu de Catalunya. Així, per exemple, ahir es va fer una marxa lenta amb tractors a Manresa i unes 150 persones van protestar a Reus per reclamar un model energètic més “sostenible” i “just”.

En vista de l’allau de protestes, ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Clavet, es va obrir a modificar el decret d’energies renovables. Segons va dir, per clarificar els criteris pels quals es descarten els projectes per tal que els promotors els coneguin i s’eviti així una “allau” de propostes que acaben descartades i que “neguitegen” el territori. També es vol que les associacions municipalistes entrin en la ponència que avalua els projectes, per donar suport especialment als micropobles. Amb tot, Calvet va defensar la ponència com un instrument que funciona i va explicar que un 20% dels projectes han estat validats –100 parcs eòlics i 200 de fotovoltaics–; un 35%, viables condicionats, i un 45%, no viables.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona