Medi ambient

SOS Baix Llobregat veu l’acord sobre l’aeroport com una “farsa lamentable”

La plataforma ecologista dona per fet que comprometrà la Ricarda

Veu “poc sòlid” el compromís per unir el Prat amb Reus i Girona amb alta velocitat

SOS Baix Llobregat i l’Hospitalet s’oposa a l’acord entre la Generalitat i l’Estat per ampliar l’aeroport del Prat. “És una farsa lamentable”, afirma la plataforma en un comunicat, on critica que no s’ha fet “cap concreció seriosa”. Per al col·lectiu, l’entesa pretén ser “una victòria política momentània a favor dels poders partidaris de l’ampliació”, i ho veu com un “engany” cap als opositors, com les entitats ecologistes o l’Ajuntament del Prat. SOS Baix Llobregat retreu la manca de debat amb el territori, i dona per fet que l’ampliació de les instal·lacions comprometrà el futur de la Ricarda. Al mateix temps, critica la unió del Prat amb els aeroports de Reus i Girona amb alta velocitat, tot assegurant que l’anunci és “poc sòlid”.

Respecte la Ricarda, la plataforma assegura que és “impossible” preveure una mínima afectació a aquest espai, tal com han garantit l’Estat i la Generalitat. “L’ampliació de l’aeroport és un projecte incompatible amb la preservació dels espais naturals i no hi ha mesures atenuants possibles”, asseveren les entitats ecologistes, que recriminen a les administracions l’incompliment de les mesures acordades al Pla del Delta de 1994.

Pel que fa a l’anunci dels nous enllaços ferroviaris d’alta velocitat entre Reus, el Prat i Girona, SOS Baix Llobregat considera “sorprenent i humiliant” que es faci públic aquest projecte “només com a reacció directa de la Generalitat al xantatge d’Aena” per tirar endavant la inversió de l’aeroport.

Com ha defensat reiteradament, la plataforma insisteix en demanar una moratòria de dos anys de qualsevol projecte urbanístic que afecti terrenys agrícoles o forestals o connectors ecològics, alhora que reclama un procés participatiu sobre el model territorial a favor de la conservació del paisatge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona