La PDE es manifestarà a Madrid i vaticina que l'Ebre tornarà a ser un «problema d'Estat»

Els afectats pels pous de Vinallop reiteren que reben pressió per vendre les finques

Després que fa unes setmanes es va haver de suspendre l'acte reivindicatiu en una de les finques afectades per la construcció dels pous de Vinallop, ahir, el bon temps va permetre que es pogués dur a terme la protesta. Unes 150 persones van acudir a la jornada lúdica i reivindicativa que havien convocat la PDE, Unió de Pagesos i els afectats pels pous. Tot i que amb retard, l'acte va començar amb l'actuació del grup Riu de So, que va entonar uns quants temes dedicats a les Terres de l'Ebre. L'actuació musical es va anar intercalant amb els parlaments dels portaveus de les diferents plataformes, i tots van coincidir a assegurar que, darrere de la construcció dels pous, hi ha interessos econòmics ocults. Joan Antoni Panisello, membre de la PDE, va recordar que des de la plataforma demanen «transparència i respostes», però ningú els en dóna: «No sabem qui gestionarà l'obra dels pous, per això pensem que ens volen encolomar una obra que reforci el minitransvasament cap a Tarragona.» A més, Panisello també va insistir en les pressions que els expropiats pels pous reben perquè es venguin les finques, tot i que al principi del procés l'administració es va comprometre a retornar els terrenys un cop acabada la descontaminació del pantà de Flix. «No ens fiem de cap dels polítics», va sentenciar Panisello.

Per la seva banda, Sara Ferrando, portaveu dels 106 afectats per les expropiacions, va assegurar que s'han sentit enganyats per l'administració i pels polítics, i va remarcar que el que està en joc «és el futur del territori».

«Tornarem a lluitar»

Manolo Tomàs, portaveu de la PDE, va reivindicar que el futur del riu Ebre «està venut, ja que hi ha un acord entre totes les forces polítiques per complir el Pla Hidrològic». És per això que Tomàs va assegurar que l'Ebre «tornarà a ser un problema d'Estat», i va anunciar més mobilitzacions: «Al maig ens trobarem a Madrid, i si fa falta, tornarem a Brussel·les; tornarem a lluitar, i tornarem a guanyar», va sentenciar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona