Aproven el centre de tractament de residus de l'Alt Empordà, que evitarà portar els voluminosos a la Garrotxa

Les obres començaran a la tardor i entrarà en servei l'estiu del 2011

La construcció del centre de tractament de residus serveix per ajustar-se a la normativa europea que estableix que a partir del 2012 no es podrà abocar matèria orgànica als abocadors comarcals, segons ha explicat el responsable comarcal de l'abocador de l'Alt Empordà, Joan Vilahú. La seva construcció, però, també possibilita la resolució d'un dèficit que fa anys que es reivindica des dels serveis de neteja de Figueres, que és disposar d'un lloc de tractament dels residus voluminosos que es recullen a la deixalleria. Ara s'han de portar al centre que hi ha a la comarca de la Garrotxa, que és el més proper, però en ocasions aquest està saturat i s'han de portar fins a Lleida, cosa que suposa més costos i hores de desplaçament.

La inversió prevista a les instal·lacions comarcals de Pedret i Marzà és alta. Als 36,3 milions que costarà l'obra s'hi han d'afegir setze milions d'euros més de finançament, que també pagarà l'Agència Catalana de Residus.

El nou centre, que està previst que entri en servei l'estiu del 2011, podrà tractar 85.000 tones d'escombraries, 15.000 tones de matèria orgànica bona –ampliables a 25.000 tones– i 15.000 tones de residus voluminosos. L'adjudicació de les obres es va fer en un ple del Consell Comarcal celebrat ahir. La construcció la farà la unió temporal d'empreses formada per GBI Serveis Saus i Fomento, Construcciones y Contratas.

Restauració a Ullà

ALBERT VILAR

La pedrera Mas Blanc d'Ullà, al massís del Montgrí, es torna a restaurar, després de 5 anys sense fer-se, i ja s'ha reobert fa poques setmanes el dipòsit controlat de runa i terra. El dipòsit, que gestiona l'empresa mixta Gestora de Runes de la Construcció i Áridos Uniland SA, es concreta a permetre rebre en un any més de 15.000 tones de terra i runa de la comarca del Baix Empordà i la franja litoral. Fins ara la restauració s'havia fet durant els anys 1998 i 2003, en què es van dipositar a la pedrera 94.000 metres cúbics de runa. L'objectiu del dipòsit és recuperar la topografia original de la muntanya, a part del seu espai natural, mentre avança l'explotació minera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona