Medi ambient

Salvem la Valleta adverteix de les conseqüències de l'incendi

Repoblació precipitada i especulació entre els motius principals argumentats.

La plataforma Salvem la Valleta, contrària a la construcció d'una autovia en l'eix vial Villena-Muro, ha expressat la seua preocupació pel que denomina «conseqüències post-incendi» del registrat la darrera setmana entre Ontinyent, Alfafara i Bocairent, no sense abans haver expressat el seu agraïment a totes les persones que han participat en les tasques d'extinció del foc, tant a professionals com a voluntaris.

La plataforma destaca que, gràcies a la gran quantitat de terres conreades entre els focus de l'incendi i l'àrea de demarcació del parc natural de la Serra Mariola, aquesta circumstància ha determinat l'existència d'una barrera natural en la tasca d'aturar el foc, ja que de no haver sigut així, es podria parlar en aquest moments de la desaparició de la Serra Mariola de gran valor ecològic i d'un importantíssim nivell etnològic.

Els membres de Salvem la Valleta adverteixen de determinades actuacions que ja han començat a produir-se després de l'incendi com puguen ser l'acció precipitada de repoblació que vol emprendre la Generalitat o els clars indicis de pràctiques especulatives. En el primer cas, consideren que cal tindre en compte el propi procés natural de regeneració en compte d'actuacions ràpides que podrien resultar més negatives que no propiciadores de retornar la serra al seu estat primitiu. Davant aquest fet, demanen cautela per observar com reacciona la natura i , sobre tot, pels tipus de repoblació més adients que s'haurien d'escometre en el futur en el cas de ser-ne necessàries.

Per últim, Salvem la Valleta també expressa la seua preocupació per l'aparició de determinades pràctiques especulatives a l'haver-se oferit a alguns propietaris afectats la compra de terrenys limítrofs a l'àrea cremada que es troben a escassos metres d'on, segons el document inicial del Projecte de l'Eix Transversal Villena-Muro, passarà el nou vial que pretén construir el Consell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona