Medi ambient

barcelona

Les pluges deixen més de 80 litres a Barcelona

Les pluges que van caure amb intensitat dimarts i dimecres van deixar volums d'aigua de fins a 80 litres per metre quadrat en alguns punts de Barcelona i del Vallès Occidental, segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). Només a Vacarisses les precipitacions van sumar més de 87,8 litres per metre quadrat, 85,6 a l'Observatori Fabra i 84,8 a la Zona Universitària, ambdues a la ciutat de Barcelona. Amb tot, al Raval se'n van registrar 57,9.

Al Vallès tant Oriental com l'Occidental les pluges van superar els 100 litres per metre quadrat i van arribar als 144,4 a Vilanova del Vallès; als 142,3 a Sabadell (a l'Observatori del Parc Agrari); als 125,5 de Parets del Vallès; als 123,3 de Castellbisbal; als 122,3 a Sant Llorenç Savall, i als 121,6 de Caldes de Montbui.

També van ser abundants, però no tant extremades les pluges al Baix Llobregat. Segons l'SMC es van registrar 77,2 litres a Vallirana, 75 al Prat de Llobregat i 61,5 a Viladecans. A Òdena (Anoia), els registres van arribar fins als 70,9 i més petites van ser les precipitacions al Bages (55,7 litres a Sant Salvador de Guardiola) i el Vallès Occidental (55,1 a Cerdanyola del Vallès). Es preveu que entre aquest vespre i demà es tornin a repetir les pluges.

Els xàfecs van començar molt aviat i cap a quarts de set del matí va descarregar amb força a Tarragona, on en mitja hora van caure 32 litres per metre quadrat. A la tarda les tempestes es van estendre, sobretot a les comarques nord-orientals i es van intensificar al vespre. Una profunda depressió situada sobre les Illes Britàniques va enviar la massa d'aire fred que va provocar les tempestes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona