Medi ambient

Comença la Universitat d'Estiu de l'Horta

Es tracta de la desena edició i arranca a la localitat de Quart de Poblet amb el propòsit d'estudiar la biodiversitat d'aquest territori

Des del dijous 21 de juliol, arranca una nova edició de la Universitat d'Estiu de l'Horta, que es desenvoluparà fins diumenge 24 a Quart de Poblet.

Amb el títol “l'Horta, la nostra biodiversitat”, la Universitat d'Estiu de l'horta es realitza juntament amb la Fira de la biodiversitat que organitza la xarxa de recuperació de llavors tradicionals “Red de Semillas”.

Per a la realització de la Universitat d'Estiu de l'Horta, el col·lectiu “Per l'horta” compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Quart de Poblet qui s'ha mostrat interessat en recolzar aquesta iniciativa.

Les pràctiques d'agricultura tradicional, així com tots els tallers de caracterització de varietats, es realitzaran en camps d'horta que s'han recuperat des de fa uns mesos després d'estar sense treballar.

Un estiu més, des que començara fa 10 anys en la pedania de La Punta, la Universitat d'Estiu de l'Horta, proposa un espai públic de trobada, reivindicació i aprenentatge al voltant de l'horta i l'agricultura de base tradicional o ecològica.

En aquesta edició se subratllarà la preocupació per la transformació traumàtica del territori a causa de la voracitat urbanística i les polítiques especulatives que agredeixen sense treva el paisatge físic i social, i també els acords comercials dels governs que ens obliguen a abastir-nos d'aliments produïts cada vegada més lluny i menys saludables que vulneren la sobirania alimentària, mentre el nostre sector agrícola s'endeuta i cau fins desaparèixer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona