Medi ambient

medi ambient

Marcaran la closca de les tortugues més valuoses

El Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera implantarà la mesura per evitar que tinguin una sortida al mercat negre

La marca no és nociva per a l'animal, però queda marcat per sempre

El Centre de Reproducció de Tortugues de l'Albera, a Garriguella marcarà els exemplars més valuosos, generalment els més grans, per evitar que tinguin una sortida al mercat negre. La marca consisteix en un rebaix de la queratina de la closca, una marca amb relleu que no és nociva per a l'animal però que implica que quedi marcat per a tota la vida, ja que no es pot esborrar. “Estèticament l'animal perd molt, però és efectiu a l'hora d'evitar que, un cop robada, pugui trobar possibles compradors”, assenyala un dels responsables del centre, Joan Budó.

Nova tortuga d'esperons

Aquesta és la mesura que han decidit emprendre, a banda del reforç del sistema de seguretat, arran del robatori de quatre exemplars el maig passat. Fins ara portaven microxips subcutanis. Des de la setmana passada, el centre compta amb un nou exemplar de tortuga d'esperons centrochelys sulcata. És un mascle que té molt per créixer encara, ja que pesa dotze quilos i en pot arribar a fer uns setanta quan arribi a l'edat adulta. Ha estat cedit des del Centre de Reproducció (CRARC) de Masquefa, a l'Anoia, amb la idea que s'aparelli amb l'única femella d'aquesta espècie que els queda després que els robessin el maig passat la parella adulta que tenien. El mascle ja porta marcades les sigles del centre d'on procedeix, una manera dissuasiva per als possibles lladres que tinguin interès a col·locar-lo al mercat negre. Fins ara, el centre de Garriguella no havia incorporat aquest sistema. Arran del robatori, però, han decidit que és el millor que poden fer, juntament amb al microxip subcutani que tenen tots els exemplars.

Quatre exemplars robats al maig

El 15 de maig passat uns lladres van endur-se del centre de Garriguella quatre exemplars originaris de l'Àfrica que, per la seva singularitat i grans dimensions, eren un dels principals atractius. Després de forçar la porta de les instal·lacions de matinada, els lladres van fer nombroses destrosses i van agafar un mascle i una femella de la tortuga d'esperons –de 60 centímetres de llargada i 45 quilos de pes– i una altra parella de tortuga lleopard –stigmochelys pardalis, d'uns 40 cm i uns 20 kg. Aquesta última espècie també continua tenint representació gràcies a les cries de què disposa el centre. De moment no s'han pogut localitzar els culpables ni tampoc recuperar els exemplars robats. Des de llavors, el centre ha reforçat la seguretat per evitar nous robatoris.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona