Medi ambient

Els Verds del País Valencià donen suport a la manifestació contra els incendis

La Plataforma d'Afectats l'ha convocada per a divendres 27 de juliol a les set de la vesprada a les Torres de Serrans

Els Verds del País Valencià han manifestat i denunciat repetidament la total absència de política preventiva contra el risc d'incendis forestals al País. Es massa sabut que els incendis forestals s'apaguen en hivern amb gestió del bosc, agricultura de muntanya, silvicultura ecològica preventiva, ajudes als propietaris privats i Ajuntaments per a mantenir-los nets i vius i és històrica la manca de voluntat política del PP al front de la Generalitat Valenciana en matèria forestal.

Els Verds denunciaren, el passat hivern, el fort retall pressupostari d'un 38% en polítiques forestals dels actuals pressupostos de 2012, sobre unes xifres d'anys anteriors que ja eren més que insuficients i que deixen en un alt risc d'incendis forestals a les muntanyes valencianes.

Amb els incendis en la comarca d'Els Serrans, a L'Alt Palància, a La Safor, Marina Alta, a la Mariola de les passades setmanes, s'han cremat milers d'hectàrees, bona part del cor forestal del País i que, siguen per negligències o no, el que realment deixen al descobert es la nefasta, indolent i insuficient gestió forestal del PP, al front de la GV des de l'any 1995.

Els Verds asseguren que tot un seguit de Consellers de Medi Ambient del PP, no han fet res per dotar al País Valencià d'un Pla Forestal preventiu i conservacionista del bosc mediterrani. “El PP, que va criticar duríssimament la gestió de Lerma davant del gran incendi forestal de 1994, no ha aprés res i ha incomplit tot el que va prometre aleshores. Era pur electoralisme de Zaplana i el PP per arribar al poder. Després la seua preocupació va ser unflar la bambolla immobiliària especulativa, que ens ha deixat en crisi i sense entitats financeres”.

Ara, després dels incendis i de la tragèdia forestal, biològica, humana i econòmica que han patit les poblacions rurals valencianes, és l'hora —segons els Verds del País Valencià— de que la Generalitat “es faça responsable de les pèrdues que han patit els ajuntaments, agricultors, apicultors, ramaders i propietaris de sòl forestal i agrícola i articule de una vegada un Pla Forestal que pose l'èmfasi en polítiques preventives i regeneradores del bosc mediterrani auctòcton i de foment de l'economia rural i de muntanya”.

És per això que els Verds del País Valencià, convoquen a tota la ciutadania que s'estima les muntanyes i el patrimoni natural del poble valencià a manifestar-se junt a la Plataforma d'afectats pels incendis forestals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona