Medi ambient

Milers de valencians es manifesten contra els incendis de Cortes i Andilla

Els assistents van demanar la dimissió del conseller Serafín Castellano

Els pobles afectats volen que es declare zona catastròfica totes les àrees incendiades

Més de 5.000 persones van recórrer ahir divendres els carrers del centre de València tot i reivindicant la recuperació i regeneració de les 50.000 hectàrees afectades pels incendis de Cortes, Andilla i Benaixeve.

Uns incendis que han deixat a les clares moltes irregularitats durant les maniobres d'extinció i un sentiment d'abandó de la ciutadania per part de l'administració autonòmica i el govern valencià, segons han declarat els components de la Plataforma d'Afectats.

Els assistents a aquesta concentració i manifestació que va tenir ahir el seu inici i remat a les portes dels Serrans de la ciutat de València, demanen que s'investigue en profunditat les causes dels incendis, que es posen en marxa plans eficaços i urgents de caràcters integral per a la recuperació i desenvolupament de tots els termes municipals afectats, que es tenga en compte la participació del veïnat en les decisions que s'hagen de prendre i que es protegeixen les àrees naturals que encara romanen intactes al conjunt del País Valencià.

Durant la manifestació, es va demanar la dimissió del conseller de governació, Serafín Castellano, al que consideren responsable de la magnitud de l'incendi i sobre el qual, plana una denúncia formal per part de la CGT en observar-se deixadesa de funcions.

La concentració es va rematar amb la lectura d'un manifest sobre els punts que encara ara es consideren de gran importància per a la regeneració i recuperació de les zones afectades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona