Medi ambient

Es pregunta a les Corts per la línia d'alta tensió entre Almassora i Morella

La Diputada Mònica Oltra es troba preocupada per l'incompliment de la legislació del projecte presentat

Mònica Oltra Jarque , diputada del grup parlamentari Compromís, ha formulat al Consell una pregunta parlamentària perquè explique el que es pensa realitzar respecte del projecte de línia de molt alta tensió entre Almassora i Morella.

Red Eléctrica de España projecta construir una línia elèctrica de doble circuit de 400 kV d'Almassora a Morella, creuant 17 termes municipals de la demarcació de Castelló. Es tracta d'una línia de molt alta tensió (MAT) amb torres de més de 70 metres d'altura i una envergadura de gairebé 30 m (amb tallafocs de 50 m) i una distància mitjana entre les torres de 450 m.

El traçat proposat per Red Eléctrica afecta llocs emblemàtics de Castelló i a zones de gran interès mediambiental, travessant zones poblades sense respectar la distància mínima de seguretat actualment recomanada (1 m per kilovolt), en este cas un mínim de 400 m a qualsevol casa habitada.

Les línies de molt alta tensió o autopistes elèctriques no són línies de distribució d'energia per donar servei a llars i empreses. Són línies per al transport d'electricitat a grans distàncies, per vendre els excedents d'electricitat, connectant els mercats elèctrics europeus entre si i amb el nord d'Àfrica.

Entre els problemes que causen les autopistes elèctriques o MAT es troba els greus danys a la salut humana, sorolls constants, pèrdua de qualitat de vida per l'impacte visual i el deteriorament del paisatge, fort impacte negatiu sobre el desenvolupament turístic, pèrdua d'usos i de valor de les propietats properes, danys a la flora, la fauna i als usos forestals, problemes de seguretat, accidents i incendis, entre d'altres.

Existeixen desenes d'investigacions i informes oficials mostren els greus efectes sobre la salut de les línies d'alta tensió. Existixen ja sentències judicials contra instal·lacions generadores de camps electromagnètics que prenen en consideració estos estudis.

De fet, l'Informe Karolinska (Suècia 1992) afirma que viure a menys de 100 m d'una línia d'alta tensió multiplica per 4 les possibilitats de patir leucèmia.

Per totes aquestes qüestions, la diputada es pregunta per si dins de les seues estrictes competències, quines accions ha fet o pensa fer el Consell al respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona