Medi ambient

Quatre milions per a netejar les zones cremades d'Andilla i Cortes de Pallars

El govern central i la Generalitat Valenciana contractaran 450 persones durant mig any

El govern Central i la Generalitat Valenciana han anunciat que destinaran a raó de dos milions d'euros cadascun per a la neteja de les zones forestals afectades pels incendis d'Andilla i Cortes de Pallars que van cremar més de 50.000 hectàrees aquest passat estiu.

Aquest anunci ha estat fet per la delegada del Govern al país Valencià i per la consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, en el decurs d'una conferència de premsa per tal d'informar als mitjans de comunicació valencians sobre la realitat d'aquest territori socarrat fa ara dos mesos.

Els treballs de neteja anunciats, començaran durant la primera quinzena de novembre i els portaran a terme 450 persones que es contractaran a l'efecte per a un temps de sis mesos, mitjançant l'empresa pública Tragsa.

Segons s'anuncia, les contractacions s'hi faran entre les sol·licituds rebudes de les zones afectades i la selecció comportarà unes jornades prèvies de formació.

Hi haurà una primera fase en què treballaran 200 persones durant tres mesos i, posteriorment, s'hi contractaran 250 persones més durant altre trimestre a fi de realitzar tasques de neteja i condicionament de les zones cremades.

El disseny dels treballs que han de realitzar-se, han estat dissenyats per uns equips de tècnics que han assenyalat la necessitat de retirar i tractar la biomassa forestal cremada, procedir a la construcció de faixes de fusta capaces de contenir l'erosió i eliminar la fusta i els arbres que s'hi troben pròxims a la vies de comunicació i que tenen perill de tombar-se.

A més d'això, s'han concedit llicències de pasturatge a les sol·licituds rebudes procedents d'Andilla, les Alcubles, Begís, Altura i Sogorb.

Disparitat d'opinions

Pere Rossell

Al Fòrum sobre incendis recentment celebrat a iniciativa del Vicerectorat de Promoció i Participació Social de la Universitat de València estudi general, va quedar clara la disparitat existent entre els tècnics presents, sobre la idoneïtat o no de trepitjar les muntanyes cremades en tan curt espai de temps, haguda la fragilitat del territori.

Les pluges recents hagudes sobre les comarques afectades, han arrossegat la terra flor i han deixat al descobert una nova capa de terreny que podria resultar dolenta per ala regeneració total dels boscos.

Fos com fos, la quantitat de cèntims que ara s'anuncien, res té a veure amb les necessitats reals dels municipis afectats, que han denunciat en diverses ocasions en tan curt termini de temps, que no s'ha atés els habitants d'aquest territori ni la indústria, ni el sector econòmic que d'ell es deriva.

No és la primera vegada que des de les plataformes socials, els grups, les entitats i les associacions, s'ha dit que la solució està mal plantejada, quan no surt des de baix cap a dalt. Una vegada més, l'administració autonòmica i “papà estat” tornen a estar desenfocats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona