Medi ambient

Les retallades de la Generalitat amenacen les zones humides valencianes

Es reivindica una protecció real dels marjals i aiguamolls i s'anima a la ciutadania a defensar el valor ecològic d'aquests paratges

La portaveu de Compromís per Elx, Mireia Mollà, ha reivindicat que les diferents administracions han de protegir de manera real els paratges naturals valencians, zones d'alt valor ecològic que es troben amenaçats per les modificacions que vol introduir el PP en el alguns dels plans especials amb l'objectiu d'obrir les portes a l'edificació llocs concrets com és el cas del Clot de Galvany a la rodalia d'Elx.

Mollà ha realitzat estes declaracions amb motiu del Dia Mundial de les Zones Humides, que se celebrava ahir, 2 de febrer, com a mostra de la importància de conservar estos espais naturals.

La portaveu de Compromís per Elx ha indicat que s'ha rebaixat la protecció d'algunes zones contigües a punts concrets de partages i parcs naturals del País valencià i en concret al carrer Gran Via d'Arenals i el del paratge conegut com el Fondet de la Senieta, de manera que estes dues zones, que formen part de l'àrea d'amortiment del Clot, passen de ser qualificades com a ‘monts i àrees forestals' i ‘parc públic natural' a ser sòl no urbanitzable comú general”.

Aquesta decisió evidència que el govern municipal del PP aposta per models especulatius caducs i per fórmules de creixement que “ens han portat a la crisi i, en este sentit, animem a la ciutadania a que reivindique el valor ecològic d'esta zona humida que comparteixen Elx i Santa Pola per a que no es veja amenaçada per interessos particulars”, ha destacat.

Alhora, Mireia Mollà ha recordat “la situació de perill que està patint el Fondo després que la Generalitat haja retallat en personal fins el punt de fer perillar el seu futur” i ha denunciat que “amb l'excusa de la crisi els diferents governs del PP estan abandonant zones de gran valor mediambiental que de cap manera poden quedar desprotegides”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona