La població de l'àrea metropolitana ja recicla un terç de la brossa domèstica

El president de l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient (EMA), Francesc Narváez, va presentar ahir les dades ambientals referents al 2008. Narváez es va mostrar satisfet dels resultats obtinguts durant l'any passat i va advertir que «eren molt difícils de superar».

La població de l'àrea metropolitana ha reciclat un terç de la brossa domèstica, cosa que representa un increment de l'1,7% respecte a l'any passat. Tot i que va reconèixer la dificultat per millorar aquestes xifres, Narváez es va mostrar ambiciós. «D'aquí al 2016, el percentatge de recollida selectiva ha d'arribar al 50% per complir el programa de gestió de residus de la Generalitat», va apuntar. Aquest llindar només el supera el municipi de Tiana, on els habitants reciclen el 76% del que llencen a les escombraries. En canvi, Santa Coloma de Gramenet té molta feina a fer ja que només llença als contenidors de recollida selectiva un 18,4% de tot el que tira a les escombraries.

Per millorar la recollida selectiva, Narváez va apostar per apropar els contenidors als ciutadans; «com més lluny són, més difícil és crear l'hàbit de reciclar.» Segons el president de l'EMA, la col·locació de més contenidors haurà de ser paral·lela a la implantació de més deixalleries mòbils.

No només s'ha reciclat més sinó que també s'han generat menys residus. El 2008 es van generar 1,6 milions de tones de residus, cosa que representa un 0,90% menys respecte al 2007. La davallada és més notable si es té en compte que el nombre d'habitants va créixer un 1,14%.

Pel que fa al consum d'aigua a l'àrea metropolitana se situa en 109 litres per persona i dia, una xifra que està per sota de la mitjana d'altres metròpolis similars. Narváez va «felicitar els ciutadans perquè, malgrat que Catalunya ha sortit de la situació de sequera, mantenen l'estalvi d'aigua». El municipi que menys aigua gasta és Badia, amb 96,6 litres per habitant i dia, i el que més en gasta és Sant Cugat, amb 149,1 litres per persona i dia. D'altra banda, el 2008 s'han regenerat 33,2 hm³ d'aigua residual depurada, cosa que representa un increment del 67% respecte al 2007.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona