Medi ambient

Roman encara l'emergència taronja per pluges al sud del País Valencià

Durant aquesta nit el Centre de Coordinació d'Emergències ha rebut vora 300 telefonades d'auxili per inundacions de baixos comercials i habitatges

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha perllongat l'alerta taronja per pluges fins les 13 hores de divendres 30 d'agost al llarg de tot el litoral de la demarcació d'Alacant i el litoral sud de València, després d'un anit en què s'han acumulat 65 litres per metre quadrat a Estubeny, 53 litres per metre quadrat a Oliva,58 litres a Xàbia, 50 litres a Benafigos, 47 a Andilla, 28 a Alcoi i 24 a Alacant.

La jornada de hui es preveu nuvolosa o molt nuvolosa amb ruixats moderats ocasionalment acompanyats de tempestes que en la meitat sud han arribat a ser durant la passada matinada localment fortes o molt fortes.

D'altra banda, el número d'emergències 112 del Centre de Coordinació d'Emergències del País Valencià, ha rebut vora 300 telefonades en sol·licitud d'auxili per inundacions, de les quals 118 han estat fetes de d'Alacant, 127 s'han fet des de València i 24 des de Castelló.

Les comarques amb un major nombre de telefonades cursades han estat la Marina, l'Alacantí, l'Alcoià i la Safor, entre d'altres.

Tempestes de llibre

S'ha d'afegir que aquesta mena de gota freda no resulta cap excepció ja que, segons el Centre Meteorològic Zonal, les tempestes i tronades esdevenen les típiques formades amb inestabilitat marina, que tenen un cicle de vida preferentment nocturn i és per això que, els rajos caiguts, ho han fet a la vora d ela costa. De fet la densitat més alta de descàrregues elèctriques han estat a la zona d'El Perellonet.

Per la seua banda, les tempestes originades en la demarcació d'alacant, han procedit des del sud amb una trajectòria cap al nord-est amb una forta intensitat de pluges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona