Medi ambient

L'Ajuntament de Banyeres repararà la Sequia del Reg Major

L'obra està pressupostada amb més de tres milions d'euros dels quals la municipalitat cobrirà el 20%

L'Ajuntament de Banyeres de Mariola procedirà als treballs de reparació de la sèquia del Reg Major al comptar amb una subvenció de la Diputació d'Alacant dins de la convocatòria d'actuacions de foment de l'agricultura.

El pressupost total és de 3.896,20 €, aportant la Diputació 3.116,96 % que representa el 80% del cost, sent el 20 % restant amb càrrec als pressupostos municipals. La realització dels treballs està prevista per al present mes d'octubre.

La reparació de la sèquia es realitzarà en un tram de 20 metres situat abans del partidor de les aigües que distribueix cabals a les comunitats de regants de Banyeres, Beneixama i Bocairent i que actualment es troba deteriorat fonamentalment per l'abandonament de les explotacions agrícoles.

L'actuació consistirà en el desbrossament i desenrunament dels marges afectats, reparació dels clevills amb morters de ciment, i recuperació del mur perimetral amb la creació d'un nou mur de bloc de formigó de 40 centímetres. També es procedirà a instal·lar una passarel·la sobre la sèquia d'un metre d'amplària per al desviament de les aigües i labors de manteniment.

La reparació es du finalment a terme després de la petició formulada pel Sindicat del Reg que ja havia avisat temps enrere del deteriorament d'aquesta artèria important del reg local, així com de poblacions dels voltants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.