Medi ambient

Es protesta a la Mariola per com s'ha començat la campanya de bolets

Els propietaris demanen respecte cap als terrenys privats en la campanya de recol·lecció de rovellons

L'Associació de Propietaris de la Mariola ha demanat en una nota de premsa «respecte vers la propietat privada» en l'inici de la presumible campanya de recol·lecció de bolets de cada tardor.

Segons aquesta associació, l'arribada de la campanya dels bolets a la serra Mariola ompli el territori de veïns i visitants que es reparteixen per tota la muntanya a la recerca d'aquest aliment preciat, «així doncs, es recorda que les úniques muntanyes públiques a les quals es pot accedir lliurement són Sotorroni, Sant Cristòfol i Tossal redó a Alcoi, l'Ombria de Mariola a Agres, la Pineda de la Vila a Alfafara i el Mas de Galbis a Bocairent, sumant sols el 15 % de la superfície de l'espai natural, pel que la resta de la superfície és de caràcter privat».

D'aquesta manera, els propietaris se sumen a la petició de bones pràctiques afegint que aquesta acció no ha de centrar-se únicament en la forma de recol·lecció o en els quilos recollits,«sinó també l'estacionament de vehicles en camps de cultiu o en camins estrets, el calcigament dels camps llaurats per accedir a la muntanya o la falta de respecte cap a les instal·lacions privades com masos, fonts, basses o animals domèstics, aspecte que ha de fomentar-se durant tot l'any, però especialment durant la temporada».

Al mateix temps, és necessari posar l'accent en la recollida de deixalles que puguen produir els boletaires, «perquè alguns esmorzen a la serra i allí es queda tot». Igualment, es ressenya que la majoria dels terrenys de la serra es troben dins de vedats de caça, per la qual cosa l'inici de la temprada ha de posar en alerta tant a boletaires com a caçadors, ja que poden coincidir en els mateixos paratges.

Per últim, els membres de l'associació recorden que «no està permès accedir a les propietats privades sense consentiment dels seus propietaris i que és necessari el respecte i el civisme perquè tots puguem gaudir de la nostra benvolguda serra».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona