Medi ambient

Medi Ambient

Disset mil euros per l'informe dels focs de l'Empordà

Aquest és el cost que, segons l'alcalde de Darnius, Eduard Payrà, té el polèmic document que va encarregar el Departament d'Interior per avaluar la gestió dels incendis de l'estiu passat

L'alcalde de Darnius, Eduard Payrà, sosté que l'informe que va encarregar el Departament d'Interior per valorar la gestió dels incendis a l'Alt Empordà el 2012 i que es va presentar dijous passat en comissió del Parlament, ha costat 17.000 euros. Payrà explica que li ha costat molt aconseguir aquesta informació, però que n'ha obtingut la confirmació “de fonts de primera mà”. L'alcalde es mostra particularment indignat per aquest cost i encara més per alguns fragments del document als quals ha tingut accés. L'informe en la seva totalitat i el seu preu encara no s'han fet públics, tot i les demandes dels diputats que dijous van poder escoltar un resum del seu contingut. “El més greu és l'ensabonada que recull aquell informe al llavors conseller d'Interior Felip Puig i que hi pugui haver responsables polítics que es vulguin vanagloriar d'uns fets arran dels quals van morir quatre persones”, critica Payrà. Hi afegeix que l'única actitud digna seria admetre que en aquelles condicions excepcionals es va fer tot el que es va poder, i a continuació intentar treballar per millorar les coses. “Sóc el primer a admetre que hem de fer autocrítica i que tenim coses per millorar també als municipis; però el que no es pot admetre és que, a posteriori i amb un balanç de quatre morts, Interior es vulgui penjar medalles i carregui la culpa del que no va funcionar als ajuntaments”, diu Payrà.

El polèmic informe l'ha redactat l'Institut Cerdà per encàrrec del mateix Felip Puig. De les conclusions presentades dijous es desprèn la impecable gestió del Departament d'Interior, mentre que la resposta del territori seria el principal punt pendent de millora en la gestió d'aquella emergència, i s'assenyala els alcaldes per no haver implementat suficients mesures de prevenció i autoprotecció.

LA XIFRA

17.000
euros
és el preu que, segons l'alcalde de Darnius, ha costat l'informe encarregat per Felip Puig per valorar els focs.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.