Medi ambient

Les comarques d'interior del País Valencià registren una primera gran nevada

L'Alcoià, el Comtat, l'Alt Palància i els Ports, el Racó d'Ademús, si més no, han viscut hui l'agent meteorològic amb sorpresa

La matinada del 16 de novembre ha deixat la primera nevada important de la tardor a les comarques d'interior del País Valencià, després de quasi dos mesos d'absència de precipitació des del darrer mes de setembre.

La neu ha començat a caure de manera significativa cap a les 4.30 hores de la matinada de dissabte en la pràctica totalitat dels termes municipals que abracen les esmentades comarques d'interior, minvant cap a les 9.30 hores del matí alhora que deixava sobre carrers, arbres i teulades un gruix de neu de més de 5 cm en la major part dels casos.

Segons la informació facilitada per la DGT, la neu ha causat la restricció del trànsit per a camions i autobusos a la A-7s entre Muro i Albaida, sent obligatori l'ús de cadenes per a la resta de vehicles. Així mateix, també s'ha vist afectada la CV-800 entre Alcoi i Xixona i a la CV-795 entre Alcoi i Banyeres de Mariola la nevada ha deixat la circulació intransitable entre els punts kilomètrics 22 i 24, a banda d'altres carreteres secundàries de la xarxa viària valenciana.

Malgrat que la previsió meteorològica apuntava a la presència de ruixats intensos en alguns punts al sud de la demarcació de València i nord de la d'Alacant, la nevada ha tingut un caràcter pràcticament inesperat, ja que en cap moment s'havia anunciat que aquest tipus de precipitació podria afectar els cascos urbans de les poblacions.

En el momenbt en què es redacta aquesta notícia, la situació està millorant a Morella i a gran part del territori valencià. Passada la una de la vesprada, la intensitat de la neu ha disminuït molt fins que ha parat.

Aquest fet ha produït una millora en la situació dels carrers dels nuclis urbans afectats i accessos, però es continua demanant molta precaució i és recomanable l'ús de cadenes en l'interior d'algunes localitats, com és el cas de Morella.

A aquesta localitat que fa de capçalera de la comarca dels Ports, les inclemències meteorològiques han fet que es tancara el castell i que es suspenguera la primera edició de la pujada vertical. En tombar el sol, a la vila emmurallada hi ha més de 15 centímetres de neu acumulada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona