Es consolida la població d'àligues al Parc Natural de la Serra Mariola

Actualment nidifiquen a la contrada més de 14 espècies diferents d'aus rapinyaires

Vora 14 espècies de rapinyaires nidifiquen actualment al Parc Natural de la Serra Mariola, un espai protegit que s'hi caracteritza per albergar importants poblacions d'aus i mamífers, en general.

Les espècies que es reprodueixen a la Mariola són l'àliga reial, la colobrera europea, la calçada, l'aligot ratoliner, el falcó pelegrí, l'astor comú. l'esparver comú, el voltor lleonat, el taboll vulgar, el mussol reial, el gamarús comú, l'òliba, el mussolet europeu, i la busaroca. Ocasionalment, també s'han trobat a la Serra Mariola, exemplars d'àliga astor perdiguera, voltor negre, aufrany i milana reial.

Per la seua envergadura, destaca la presència al parc de l'àliga reial, la població de la qual, es troba en procés de consolidació i és per això que la conselleria de Medi Ambient realitza, des de fa uns quants anys, controls periòdics a les diferents zones de nidificació. D'aquesta manera, s'observa la cura dels nius, la posta i incubació dels ous, els pollets i, si és possible, la data en que fan el seu primer vol.

Aquest seguiment de les parelles d'àligues reials, es porta a terme mitjançant tres visites anuals mentre dura l'època de criança: la primera entre gener i febrer; la segona entre març i abril per comprovar l'estat de la llocada i el nombre d'ous existents i, darrerament, entre maig i juny per comprovar el nombre de cries que arriben a volar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona