Medi ambient

La Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Ibi planten coníferes a Torretes

L'elevada participació en la campanya ha vist superades les expectatives inicials

Hui culmina la campanya «100 Arbres per a Torretes: apadrina el teu arbre» amb l'acte de plantació pels seus padrins i en l'espai que tenen reservat al Jardí Botànic de Torretes - Font Roja.

La campanya, que va començar el novembre de 2013 a l'Estació Biològica de Torretes, amb l'objectiu que els aficionats a la natura puguen participar en la construcció d'un jardí de coníferes en aquest espai, ha estat vigent fins a mitjan març 2014, i és una iniciativa per a incrementar l'atractiu del jardí dotant-lo d'una representació de coníferes d'arreu del món.

Fins avui són 109 els arbres apadrinats sobre el total de 140 arbres inclosos en la campanya, que ha estat coordinada per l'Institut Universitari d'Investigació CIBIO i és fruit del conveni entre la Universitat d'Alacant i l'Ajuntament d'Ibi.

En l'acte de plantació està confirmada la participació per part de la UA de Manuel Palomar, rector, Amparo Navarro Faure, vicerectora d'Investigació, Desenvolupament i Innovació, Nuria Grané Teruel, vicerectora d'Estudiants, i Andreu Bonet, degà de la Facultat de Ciències de la UA.

Per part de l'Ajuntament d'Ibi han confirmat l'assistència l'alcalde de la localitat, Rafael Serralta, la primera tinent d'alcalde, Amparo Pina, i la regidora de Medi Ambient, Isabel Roela.

La cerimònia, que tindrà lloc hui diumenge 23 de març, començarà a les 10 hores amb la inauguració oficial per part de les autoritats. A les 10.45 hores s'iniciarà la plantació d'arbres i els tallers didàctics per als més menuts a càrrec de Sport Viu. Sobre les 12 hores, tindrà lloc el lliurament dels certificats d'apadrinament i al voltant de les 13 hores, es podrà fer una visita lliure pel Jardí Botànic.

Els organitzadors afirmen que l'arbre ha sigut un dels elements vegetals millor reconeguts, usats i de vegades venerats per totes les cultures humanes. El culte a l'arbre en la cultura occidental es palesa, sobretot, en les antigues tradicions paganes, però ha sobreviscut fins als nostres dies. En la mitologia grecoromana molts dels seus elements divins estan lligats a un arbre i la mitologia cèltica dedicava un arbre a cadascun dels mesos de l'any. Som un país d'elevada diversitat vegetal, encara que no tant en espècies arbòries, com ocorre en altres àrees del planeta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona