Medi ambient

Es denuncia l'extracció de fusta cremada a la Vall d'Aiora

Els ecologistes exigixen que Medi Ambient investiguen els danys causats, identifique els responsables i els sancione

L'extracció de fusta cremada denunciada per ANAV (Asociación Naturalista de Ayora y la Valle) i Acció Ecologista-Agró s'efectua actualment en la zona afectada per l'incendi forestal més greu ocorregut en el territori valencià durant 2013 (entre els dies 25 i 26 de juliol) i que va cremar més de 800 hectàrees de vegetació forestal arborada entre els paratges de l'Arciseco i Monte Chico, en el terme municipal d'Aiora.

Amb aquesta denúncia els ecologistes esperen que la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient investigue els danys causats, identifique els responsable i els sancione per estes actuacions realitzades de manera massiva, indiscriminada i sense cap respecte al medi ambient.

Membres d'ANAV i d'Acció Ecologista-Agró han pogut comprovar que, passats pocs mesos de l'incendi, es va iniciar l'extracció de la fusta cremada sense tindre en compte les recomanacions d'organismes ambientals i en contra d'informes científics que desaconsellen esta pràctica, ja que compromet greument la regeneració natural de la vegetació cremada, a més a més de danyar i desprotegir de manera greu el sòl fèrtil.

La manera concreta de realitzar estos treballs, que es van iniciar en gener i febrer i que s'han tornat a reprendre a principis d'abril, agreuja encara més les negatives conseqüències ambientals de l'incendi de 2013.

L'extracció de la fusta cremada s'està efectuant amb maquinària pesant que elimina tota la vegetació, incloent aquella que es troba germinant o rebrotant després de l'incendi, més els arbres que es van cremar parcialment. Així que estes actuacions estan interferint de manera directa en la regeneració de la vegetació que s'origina després d'un incendi, ja que moltes de les espècies arbustives, encara que es vegen afectades pel foc, poden rebrotar després del foc, reconstruint així l'ecosistema cremat.

Altres espècies poden germinar a partir de la llavor, contribuint també a la reconstrucció de la coberta vegetal, protegint el sòl i promovent la regeneració de l'ecosistema. L'actuació descrita elimina de manera dràstica tot este procés natural regeneratiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona