Medi ambient

La fiscalia investigarà la mort de l'óssa Auberta

La fiscalia de Lleida ha acceptat obrir una investigació penal per la mort de l'óssa Auberta, a instàncies de la denúncia presentada per l'entitat ecologista Ipcena. La denúncia és contra l'empresa Forestal Catalana, el Departament d'Agricultura i el Consell General d'Aran per “imprudència temerària amb resultat de mort d'una espècie en perill d'extinció”, segons ha explicat Joan Vázquez, portaveu d'Ipcena.

Auberta va ser trobada morta el 21 de novembre pels seus cuidadors. Segons la Facultat de Veterinària de la UAB, va morir per una infecció derivada de l'operació per implantar-li un emissor. “Hi ha mètodes, com posar-li un collar, que no haurien posat en perill la seva vida. Però aquí es demostra la falta d'experiència que tenim acreditada de la tècnica responsable”, assegura Vázquez. L'entitat ecologista sospita que “la mare d'Auberta ha de ser morta, perquè aquesta espècie mai no abandona els cadells”. “I no s'ha obert cap investigació”, lamenta.

Ipcena sosté que la gestió del programa de recuperació dels óssos al Pirineu es fa de forma “tècnicament inadequada, amb poca transparència i mala praxi”. Per això, ha anunciat que presentarà una queixa formal davant la Unió Europea, que ha atorgat 2,5 milions d'euros d'ajut del programa LIFE a protegir i reintroduir els óssos al Pirineu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona