Sant Pol estrena la recollida selectiva i manté només el porta per porta al centre

El municipi rescata el servei derivat al Consell Comarcal i contracta una empresa per cinc anys

Sant Pol es va afegir ahir a la llista de municipis que fan la recollida selectiva de totes les fraccions. Per aconseguir uns resultats òptims, es mantindrà una estructura doble en la població. Al centre s'hi mantindrà el sistema que hi ha hagut fins ara del porta per porta de la fracció orgànica i del rebuig, en bona part perquè la ubicació dels contenidors és pràcticament impossible en molts carrers. Les urbanitzacions, en canvi, hauran de funcionar deixant les bosses a cada contenidor. El regidor de Medi Ambient, Ramon Llastarry (CiU), valora com a positiva la decisió i defensa que es tracta de la millor opció de les possibles. «Les condicions amb què s'ha adjudicat el servei inclouen un nivell de qualitat alt i unes garanties de funcionament importants si volem que el sistema funcioni», va apuntar ahir.

Entre aquestes millores destaca el canvi de tots els contenidors, la seva neteja periòdica i el fet, també, que l'empresa adjudicatària és prou coneguda pel treball que porta a terme contractant empleats que provenen de col·lectius amb riscos socials. Tot i això, Llastarry destaca que l'èxit de la iniciativa «només serà possible amb la complicitat dels ciutadans, que s'han de prendre consciència que la separació de la brossa és una obligació de tots». En aquest sentit, la implantació de la recollida selectiva ha estat precedida d'una campanya de conscienciació. La distribució del sistema en el nucli urbà per a les escombraries domiciliàries inclou quatre dies de recollida de la brossa orgànica i dos de la del rebuig. Quant als comerciants, se'ls recolliran els envasos, el plàstic, el paper i el cartró (dos dies) i el vidre (1 dia).

Retard a l'Alt Maresme

t.m

La recollida de la fracció orgànica és l'assignatura pendent dels municipis més importants de l'Alt Maresme. La Mancomunitat de l'Alt Maresme per a la Gestió de Residus Sòlids Urbans, que reuneix Pineda, Malgrat, Palafolls i Santa Susanna, fa temps que busca un sistema eficient i alhora assumible pel que fa al pressupost per a cada ajuntament. Des de Pineda de Mar, la regidora de Medi Ambient, Mònica Palacín (ERC), va apuntar que l'objectiu és implantar la recollida de la fracció durant el 2010, però la crisi econòmica que afecta els municipis podria fer endarrerir la proposta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona