Medi ambient

L'estació meteorològica del Jardí Botànic de Torretes transmet les dades a temps real per Internet

Aquesta eina serà fonamental dins del Pla d'Emergències Local

El jardí botànic de l'Estació Biològica Torretes- Font Roja d'Ibi compta des de fa unes setmanes amb una estació meteorològica que trasllada les dades reals del temps cada 5 minuts. Aquesta eina serà fonamental dins del Pla d'Emergències Local, ja que en permetre conèixer la meteorologia de la zona de primera mà es podrà actuar amb major rapidesa i efectivitat en situacions d'emergència o pre emergència.

L'Estació Biològica d'Ibi ja tenia una estació meteorològica, però sense la connexió necessària per traslladar les dades que recollia. Ara s'ha instal·lat un programari específic amb suport a través d'Internet que trasllada les dades del moment en seqüències de 5 minuts. Les dades són transformades a text a través d'un suport i enviats a través d'internet a les webs d'AVAMET i Meteoclimatic.

L'estació iberuda transmet la velocitat i adreça del vent, la humitat relativa, temperatura màxima i mínima, la pressió atmosfèrica i la radiació ultraviolada. Mitjançant un sistema específic, quan s'aconsegueixen determinats nivells d'intensitat a tenir en compte com a emergència o pre emergència, s'activa una alarma per manar un avís directament des de l'Associació Valenciana AVAMET, a l'estatal AEMET i a Protecció Civil perquè aquets puguen actuar amb major rapidesa.

Els dos enllaços estan disponibles a la web www.ibi.es perquè tots els ciutadans que ho desitgen puguen consultar i obtenir les dades a temps real de la zona.

L'edil de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Gloria Llinares, ha assenyalat que «es tracta d'una eina molt important, que teníem però no podíem fer servir les dades. A partir d'ara, les dades recollides a Ibi poden ser utilitzats per a estudis o consultats pels ciutadans. A més, i el més important, també poden activar avisos en plans de prevenció per a situacions d'emergència o pre emergència ambiental amb la finalitat d'agilitar l'actuació tant de la Policia Local com de Protecció Civil



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona