L'equip de govern de Sant Pol reconeix que la primera setmana de la recollida selectiva ha estat «un caos»

L'equip de govern de Sant Pol de Mar –CiU i el regidor no adscrit Joan Antoni Piqueras– va admetre ahir que la primera setmana de la implantació de la recollida selectiva de les cinc fraccions al municipi ha estat «un caos». El regidor de Medi Ambient, Ramon Llastarry (CiU), va ser el blanc de les crítiques tant dels grups de l'oposició com d'alguns veïns que van intervenir durant el ple.

Llastarry va admetre que la situació creada no era la ideal, però va argumentar que tot nou servei necessita un temps per adaptar-se i que des de la seva àrea s'està treballant per resoldre els problemes més urgents. El nou servei, a càrrec de l'empresa Arca del Maresme, ha suscitat rebuig en alguns sectors del poble, que consideren que ha empitjorat el tractament de la brossa. Les principals queixes, defensades per la regidora de Junts per Sant Pol Verònica Martí, se centren en els contenidors tant de plàstic com de paper i cartró. «Els receptacles tenen la boca molt estreta i molt poca capacitat, fet que propicia que la gent acabi deixant les bosses al terra», va dir Martí. Llastarry va assenyalar que s'augmentarà el nombre de contenidors en aquells punts més conflictius i que s'incrementarà la recollida de plàstic un dia més.

Pel regidor, el missatge és molt clar: «La recollida selectiva és cosa de tots i, si no anem junts, no ens en sortirem.» Llastarry també va anunciar que al centre urbà, on els ciutadans han de treure cada dia la bossa amb la fracció corresponent, s'instal·laran quatre zones d'emergència amb contenidors per facilitar que es puguin desfer del rebuig.

Al final del ple alguns santpolencs van presentar un escrit en què reclamaven una millora en la recollida selectiva, que consideraven un fracàs.

Nòmines a la Diputació

El ple de dimarts també va aprovar que es derivés a la Diputació la gestió de les nòmines dels treballadors de l'Ajuntament. Segons va explicar el regidor de Règim Intern, Bartomeu Arqué (CiU), des de la Diputació se'ls va proposar que participessin en una prova pilot per confeccionar les nòmines de municipis amb ajuntaments que no superessin el centenar de treballadors, com és el cas del de Sant Pol. «Ja feia anys que els ho havíem demanat i ara se'ns ofereix el servei i del tot gratuït», va explicar el regidor. La mesura permetrà al consistori alliberar la persona que gestionava les nòmines i no haver de cobrir la plaça perquè la treballadora, en comissió de serveis, marxa de l'Ajuntament. El principal grup de l'oposició, Junts per Sant Pol, va demanar cautela i que s'informés el comitè d'empresa de la decisió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona